BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  DÜNYA

Ünlü bitcoin madenciliği şirketi iflas etti!

ABD merkezli ünlü kripto para madenciliği şirketi Giga Watt, alacaklılarına borçlarını zamanında ödeyemediği için iflas ettiğini duyurdu.

Abone ol

Giga Watt, haftanın başında Washington Bölge Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulundu. Yapılan haberlerde, şirketin 20 alacaklıya toplamda 70 milyon dolarlık borcu olduğu belirtildi. Giga Watt'ın, borçlu olduğu kurumlar arasında bir kamu hizmeti sağlayıcısı ve enerji şirketi de bulunmakta. Borçlar, 10 ila 50 milyon dolar arası değişmesine rağmen, şirketin kasasında sadece 50 bin dolar olduğu açıklandı.

Borçlarını vadesi geldiğinde ödeyemeyen ve bu nedenle iflas bayrağını çeken şirket, İcra İflas Kanunu'nun 11. Maddesi uyarınca yeniden yapılandırılacak. 

Giga Watt, yaklaşık iki yıl önce 22 milyon dolar topladığı ICO sebebiyle dolandırıcılıkla suçlanmıştı. Merkezi Washington’da bulunan şirket, 2012 yılında MegaBig Power adıyla eski Microsoft yazılım mühendisi Dave Carlston tarafından kurulmuştu. Carlston, ağustos ayında Giga Watt’tan ayrılmış, eylül ayında ise şirketin çalışan sayısı 63’ten 16’ya indirilmişti.

Kripto para piyasasındaki küçülme, Giga Watt gibi daha birçok şirketin sonunu getirebilir. Kısa bir zaman önce 200 milyar doların üzerinde bir havuza sahip olan piyasa, Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para biriminde yaşanan kesin düşüşler sonrası 140 milyar dolara kadar geriledi. 

Bir zamanlar 20 bin dolar seviyesine merdiven dayayan Bitcoin ise Ekim 2017’den bu yana ilk kez 5 bin doların altına düştü. Günden güne eriyen sanal para birimi, şu anda 4 bin 317 dolardan işlem görüyor.