BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Ümran bebek annesini görünce...

Suriye’deki korkunç savaşın yeni yüzü haline gelen Halepli Ümran’ın o anını fotoğraflayan muhabir olay anını anlattı.

Abone ol

Barış umutlarının gitgide söndüğü Suriye’de çatışmalar şiddetlenirken, 5 yaşındaki Ümran Daknes’in Halep’te önceki gün bir hava saldırısında yıkılan evinin enkazından çıkarılıp ambulansa konulurken çekilen görüntüsü, dikkatleri yeniden savaşın kurbanlarına döndürdü. Habertürk'ün haberine göre, uluslararası kamuoyunun vicdanını yaralayan görüntülerin ardından siyasetçiler harekete geçti.

Halep’ten geçen savaş uçaklarının kendilerine yakın bir bölgeyi bombaladığını söyleyen Sarut, “Saat gecenin 02.00’siydi. Çocuklar ve anneleri uykudaydı. Hiçbir yere hareket edemeyecekleri halde Ümran ve ailesinin evi bombalandı” dedi.

ANNESİNE KAVUŞTU

Saldırının Ümran bebeği uykuda yakaladığını ve enkazdan çıkarıldığında hâlâ ne olduğunu anlayamadan uyku sersemi bir şekilde etrafında olanları algılamaya çalıştığını dile getiren Sarut, “Ümran enkazdan çıkarılır çıkarılmaz ambulansta bir sedyeye oturtuldu. Onu gördüğümde yaşadığı bütün acıları ben de hissettim.

O henüz hiçbir şeyin farkında değildi, hissetmiyordu. Uyku sersemliğiyle gözünü ovmak için elini yüzüne götürdü. Başının kanayan sol tarafına elini attı. Kanı gördü. Uyku sersemliğinden kurtuldu ama kanı görmesiyle şoka girdi ve annesinin yaralı halini görene kadar ne tek kelime konuştu ne de tek damla gözyaşı döktü” diye konuştu.