BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

ULUSLARARASI YATIRIMLARIN KONUMLANMASI” KONFERANSI BAŞLADI

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ve Dünya Bankası Grubu Yatırım İklim Departmanı tarafından dü...

Abone ol

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ve Dünya Bankası Grubu Yatırım İklim Departmanı tarafından düzenlenen “Uluslararası Doğrudan Yatırımların Avrupa ve Orta Asya’da Konumlanması" konulu konferans, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın katılımı ile İstanbul’da başladı.
Üç gün sürecek Konferans; aynı zamanda Dünya Yatırım Ajansları Birliği WAIPA’nın Dönem Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Başbakanlık Yatırım Ajansı ev sahipliğinde, 45’i aşkın ülkenin Yatırım Ajansları Başkan ve yetkilileri ile Dünya Bankası temsilcilerini İstanbul’da bir araya getiriyor.
Konferans’ın ana konuşmacısı Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış; Dünya Bankası ve Dünya Yatırım Ajansları temsilcilerine hitaben şunları söyledi:
“Türkiye için heyecan verici günler, zamanlar. Şu an bulunduğunuz İstanbul örneğin; asırlardan beri barışın merkezi olan bu şehir, yine stratejik bir konumda. Yine bulunduğunuz topraklar dünyanın önemli enerji pazarlarının yüzde 75’ine komşu. Lojistik, üretim, yatırım anlamında İstanbul çok yakında dünya enerji piyasalarının önemli bağlantı ve dağıtım noktalarından biri olacak. Son 10 yıldaki performansımız ile geldiğimiz noktada; AB sürecini de yılmadan yürütmekteyiz. Politik, ekonomik boyutlarının yanı sıra bana göre AB bir barış projesidir. Şu anda kıtasal bir barış projesidir. Türkiye’yi kapsadığında ise global bir barış projesi haline gelecek”.

AYCI: “ORTAK AKIL ÜRETMEK İÇİN BİR ARADAYIZ”
Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı M. İlker Aycı, Konferans açılış konuşmasında; dünya ekonomisinin temel taşları üzerinde şekillenecek küresel ortaklıkların gelecekteki büyüme için bir son derece önemli olduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylar içerisinde, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan birçok ülke, krizin büyümeyi yavaşlatan ekonomik etkilerini yaşamak zorunda kaldı. Şimdi, uluslararası doğrudan yatırımların rotası belki de her zamankinden daha fazla önem kazandı. Dünya Bankası Grubu Yatırım İklim Departmanı ile birlikte; 45 ülkenin resmi yatırım ajanslarını ülkemizde ağırlıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Konferansın amacı, böylesi bir konjonktürde, özellikle bölgemizde aramızda nasıl bir sinerji oluşturabiliriz; birlikten nasıl kuvvet doğurabiliriz, stratejilerimizi nasıl yeniden yapılandırabiliriz konularında ortak akıl üretmek”.
45 ülkeden 200’e yakın yönetici, uzman ve akademisyeni bir araya getiren “Uluslararası Doğrudar Yatırımların Avrupa ve Orta Asya’da Konumlanması" konulu Konferans’ın konuşmacıları arasında; Dünya Bankası Grubu (World Bank Group) Yatırım İklim Departmanı Başkanı Cecilia Sager, Dünya Bankası Grubu Yatırım Promosyon Global Uzmanı Robert Whyte, Oxford Üniversitesi Uluslar arası Ekonomi Profesörü Beata Javorick, IFC (International Finance Cooperation) Üretim - Ziraat ve Hizmetler Departman Başkanı Giovanni Daniele, WAIPA Başkanı Simon Galpin, Nicaragua, Yunanistan, Avusturya, İrlanda, Finlandiya Yatırım Ajansları temsilcileri gibi isimler yer alıyor.
(İHA)