BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Uluslararası Avrasya Kitap Festivali binlerce kişiyi ağırladı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Basın Yayın Birliği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Avrasya Kitap Festivali sona erdi. Festivale binlerce kişi katılırken, 124 yayınevi de kitaplarını okuyucularıyla buluşturdu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Basın Yayın Birliği (BasYayBir) iş birliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Avrasya Kitap Festivali"ni binlerce okur ziyaret etti. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 124 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen festivale, binlerce kişi katıldı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı da festivalde yerini aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, İstanbul Ticaret Odası ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen "Uzun Bir Hikaye" temalı festivalde, yayınevlerinin yeni çıkan kitapları ve özel basım eserler stantlarda yer aldı.

Mustafa Kutlu'nun 'Onur Yazarı' olarak sunulduğu ve 9 gün süren festivalde, okuyucular yazarlarla da bir araya gelme fırsatı buldu. Festival boyunca, 217 imza etkinliğiyle 125 söyleşi gerçekleştirildi. 

Her yaştan insan, festivale katılım sağladı.

Etkinlikte ayrıca, Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anma programı düzenlendi. İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Osmanlı'nın son dönemindeki gazetelerden derlenen "Havadis 1917-1918, Yüz Yıl Önce" sergisi de ilgi gördü.

Ünlü yazar Mustafa Kutlu, 'Saygı Ödülü'ne de layık görülmüştü.

Festival bünyesinde gerçekleştirilen ve İstanbul'u dünyanın telif marketi konumuna yükseltmeyi amaçlayan "4. İstanbul Fellowship" organizasyonunda ise 72 ülkeden 286 yerli ve yabancı yayımcı bir araya geldi.

Organizasyonda, 2 bin 800 telif görüşmesi yapıldı. Üç gün süren programın sonunda bine yakın telif alışverişinin ön anlaşması imzalandı.

Fellowship basın toplantısından

200 bin kişinin katıldığı festivalde okuyucular; İlber Ortaylı, İskender Pala, Rasim Özdenören, Erhan Afyoncu, Hayati İnanç, Melike Günyüz, Kemal Sayar, Mete Yarar, Salih Zengin, Ahmet Turgut, Üstün İnanç, Ömer Tuğrul İnançer, Süleyman Seyfi Öğün, Işıl Açıkkar, Emin Işık, Sadık Yalsızuçanlar, Güray Süngü ve Gülper Refiğ'in de aralarında bulunduğu birçok yazarla da tanışma fırsatı buldular.