BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Uluç Cumartesi günü uğurlanacak

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ressam Ömer Uluç, Cumartesi günü düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Abone ol

İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde bugün vefat eden ressam Ömer Uluç'un cenazesi, 30 Ocak Cumartesi günü Bebek Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedilecek.

Çağdaş Türk resminin büyük ustası Ömer Uluç, 1931 yılında İstanbul'da doğdu. Robert Koleji'ni bitirdikten sonra ABD'de önce mühendislik, sonra da resim eğitimi alan Uluç, 1953 yılında Nuri İyem'in öncülüğünde kurulan “Tavan Arası Ressamları” olarak adlandırılan grupta yer aldı.

Londra, Paris, ABD, Meksika ve Nijerya'da bulunan sanatçı, ilk kişisel sergisini 1955 yılında Boston'da açtı. Ardından başta Paris, Berlin ve İstanbul olmak üzere yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi açan sanatçı, bir çok bienale katıldı.

Kendisini sadece tuval resmi ile sınırlandırmayan sanatçı, değişik malzemeler kullanarak gerçekleştirdiği yapıtlarla Türk sanatına farklı katkıda bulundu.
Sanatçının, 2005 yılında Baki'den alıntı ile 'Heves Kuşu Durmaz Döner' adını verdiği ve kendi konuşma kayıtlarından seçtiği “Fragmanlar”la başlayan ve sayfalarını bir sergi mekanı olarak düşünerek tasarladığı kitabı, Yapı Kredi yayınlarından çıktı.