BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13

Ülkücülerden Kürtçe desteği

Ülkücülerden Kürtçe desteği

İstanbul'da yapılan araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. ülkücüler, mhp yönetiminin aksine anadilde eğitime "evet" diyor. işte o araştırmanın sonuçları...

Ülkücülerden Kürtçe desteği

İstanbul'da yapılan araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Ülkücüler, MHP yönetiminin aksine anadilde eğitime "evet" diyor. İşte o araştırmanın sonuçları...

Ülkücülerden Kürtçe desteği

MetroPoll adına Prof.Dr. Özer Sencer, Prof.Dr.İhsan Dağı, Prof.Dr.Doğu Ergil, Prof.Dr.Cengiz Yılmaz, Dr.Sıtkı Yıldız ve Dr.Vahap Coşkun’dan oluşan ‘araştırma grubu’ İstanbul seçmeninin nabzını tuttu. Mart ayında İstanbul’un 39 ilçesinde 1174 kişiyi kapsayan çalışma çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Ülkücülerden Kürtçe desteği

İstanbul’dan Kürtçe vizesi:

İstanbul seçmenine, “Türkçe’yi öğrenmek koşuluyla isteyen herkesin kendi anadilinde Eğitim alması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi. “Doğru buluyorum, destekliyorum” diyenlerin oranı yüzde 61.7, “Yanlış buluyorum, desteklemiyorum” diyenler yüzde 35.8 çıktı. Destekleyenlerin partilere göre dağılımında AK Partililerin yüzde 62’si, CHP’lilerin yüzde 59.6’sı, BDP’lilerin de yüzde 94.7’si ‘evet’ dedi. MHP’de destek veren ve karşı çıkanlar yüzde 50’lik oranla eşit çıktı.

Ülkücülerden Kürtçe desteği

Cemevine yasal statü:

Alevilerin yıllardır talep ettiği cemevlerinin resmi ibadethane olması talebi de geçer not aldı. Ankete katılanların yüzde 54.9’u bu talebe ‘evet’, yüzde 35.6’sı ise ‘hayır’ yanıtını verdi. İktidar partisinde oranlar birbirine yakın. AKP’lilerin yüzde 44.6’sı ‘evet’, yüzde 45.5’i ise ‘hayır’ dedi. Evet diyenler CHP’de 73.7, MHP’de 46.7, BDP’li bağımsızlarda 78.9, Saadet Partisi’nde ise 50 çıktı.