BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Ülker'in istediği ikinci banka!

İnternethaber Yazarı Barış Yarkadaş, Ülker Grubu'nun istediği ikinci bankayı ve pazarlığı yazdı.

Abone ol BARIŞ YARKADAŞ
28 Şubat döneminin 'sakıncalı şirketi' Ülker Grubu, AKP hükümetinin iş başı yapmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı. Grup yatırımlarını farklı alanlarda da yapabilmek amacıyla, fizibilite çalışmalarını da hızlandırdı.

Ülker, 2003 yılında yapılan fizibilite çalışmaları sonucu, varolan Family Finans'a ek olarak, ikinci bir bankanın sahibi olmak için, görüşme başlattı.

Yaz aylarında yapılan "İstanbul Yaklaşımı" adlı toplantılarda bunun adımını atan Ülker Grubu'na, şirkete yakınlığıyla bilinen bir siyasi, aracı oldu.

İstanbul Yaklaşımı'nda, "Yapı Kredi Bankası'nı Ülker Grubu'na satın" telkininde bulunuldu. İnternethaber, bu görüşmelerin perde arkasını ve ayrıntılarını, iki ay önce yazmıştı.

Öte yandan, Ülker Grubu'nun "ikinci banka" sevdası, bununla da bitmedi. Grubun üst düzey yöneticilerinin, Türk Ticaret Bankası'nı almak için girişimde bulunduğu da öğrenildi.

2004 Mart'ında tamamen tasfiye edilmesi beklenen, Türk Ticaret Bankası'nın yetkilileriyle görüşen Ülker Grubu yöneticileri, bankayı almaktan son anda vazgeçti.

Bilindiği üzere, Türk Ticaret Bankası şu an TMSF'deki bankalar arasında bulunuyor ve tamamen tasfiye edileceği günü bekliyor.

Ülker Grubu ise, farklı alanlara açılmak ve mevduat toplayabilmek amacıyla, marka olan bir bankayı almayı hedefliyor.
dig