BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.425,95
HABER /  DÜNYA

Ukrayna liderinden Rusya ile savaş mesajı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko "Rusya ile savaş olasılığı arttı" dedi.

Abone ol

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkesi ile Rusya arasında sıcak savaş çıkma olasılığının geçen yıla göre arttığını söyledi.

Alman Bild dergisine demeç veren Poroşenko, Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki bölgelerde 8 bin civarında Rus askerinin bulunduğunu ifade etti. Rusya’nın bunun dışında Ukrayna sınırında yeni askeri üsler kurduğunu kaydeden Ukrayna lideri, Rusya’nın sürekli olarak askeri tatbikatlar yaptığını dile getirdi.  

Moskova Yönetimi’nin sürekli olarak askeri alana yatırım yaptığını belirten Poroşenko, Rusya’nın bunun nedeni konusunda hiçbir açıklama yapmadığını ifade etti.  

Savunma için Almanya’dan silah almaya hazır olduklarını söyleyen Poroşenko, sadece Ukrayna’nın değil, bütün Avrupa’nın güvenliğinin söz konusu olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında geçen Nisan'dan bu yana çatışmalar yer yer sürüyor. Minsk II ateşkes antlaşması sonrası iki taraf da büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirmese de, çatışmalar Lugansk'ın bazı köyleri, Donetsk Havalimanı yakınları ve Shyrokyne civarında aralıklarla devam ediyor. İki taraf da birbirini ateşkesi ihlâlle suçluyor.