BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Uğur Dündarın TRT kararı

RTÜK üyesi, Dündar'ı TRT'nin başına aday gösterdi. Dündar'ın yanıtı ise şu oldu;

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Şaban Sevinç, TRT Genel Müdürlüğü için gazeteci-yazar Uğur Dündar'ı aday gösterdi. Ancak Dündar istemedi. 

Dündar, yaptığı yazılı açıklamada, RTÜK'ün CHP'li üyesi Sevinç tarafından TRT Genel Müdürlüğü'ne aday gösterilmesini, dürüst ve tarafsız gazeteciliğe verilen çok anlamlı bir ödül olarak değerlendirdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Şaban Sevinç başta olmak üzere şahsına teveccüh gösteren herkese teşekkür ettiğini vurgulayan Dündar, TRT'nin kendisinin ilk meslek aşkı olduğunu ve Türkiye'nin "Uğur Dündar"ı TRT ekranlarında tanıdığını kaydetti.

Dündar, bu büyük kuruma çok şey borçlu olduğuna dikkat çekerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "İçinden geçtiğimiz şu kritik süreçte TRT'nin başarılı olabilmesi için mali ve idari özerkliğe kavuşturulmasının zorunlu olduğu inancındayım.

Bu reform da ancak iktidar ve muhalefetin desteğini alacak bir genel müdür tarafından sağlanabilir. Bu nedenle adaylıktan affımı rica ediyor ve şahsıma gösterilen teveccühe tekrar teşekkür ediyorum."