BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

UFO'lar gerçekten var mı?

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen 'Gökyüzü Şenliği'nde konuşan Prof. Dr. Dursun Koçer UFO ve Astroloji hakkkında açıklamalarda bulundu

Abone ol

Bakırköy Belediyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gökyüzü Şenliği”nde konuşan Kültür Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dursun Koçer, UFO,astroloji ve falın bilim dışı olduğundan koca bir yalan olduklarını söyledi.

gökyüzü-şenliği-01.jpg

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen’in yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı gökyüzü şenliği astronomlar tarafından verilen “Yıldızlar da doğar, yaşar ve ölür…” başlıklı sunum ile başladı. Burada yapılan konuşmalarda güneşin de bir yıldız olduğu fakat diğer yıldızlara göre küçük olduğu için ömrünün uzun olduğu ve güneşin yaklaşık 10 milyar yıllık ömrünün sadece 5 milyar yılının bittiğini 5 milyar yıl daha ömrü kaldığını söylediler.

gökyüzü-şenliği-4.jpg

Etkinliğin devamında özellikle çocukların meraklı gözlerle teleskoplarla gözlemi başladı ve SATÜRN Gezegeni, Çift Yıldızlar, Takımyıldızlar ve diğer gök cisimleri gözlemlediler. Uzayın bilinmeyenlerini ile ilgili bilgiler uzman astronomlar tarafından verildi.

UFO,ASTROLOJİ VE FAL YALAN

Gökyüzü Şenliği’nde ayrıca Kültür Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dursun Koçer UFO,astroloji vb. BİLİM DIŞI konular üzerine de açıklama yaparak,”UFO, astroloji ve fal koca bir yalan.”dedi.

Prof. Dr. Koçer yaptığı konuşmada,” Dünyanın dışındaki gezegenlerde bugün itibarıyla bir canlının yaşadığına dair belirti yok. ABD ve Porto Riko’da bulunan dev radyo teleskoplar sürekli diğer gezegenlerde yaşam belirtisi arıyor, sinyal arıyor ama bugüne kadar böyle bir yaşam belirtisi görülmedi,sinyal gelmedi. Dolayısıyla UFO diye bir şey de yok. UFO bir yalandır. Dünyaya en yakın gezegenin uzaklığı 4.3 ışık yılıdır. Işığın hızının saniyede 300.000 kilometredir. Yani en yakın gezegende milyarca yılda gelinebilir. Böyle bir şey mümkün değil. Maalesef UFO rant olarak kullanılıyor. UFO sergisi açanlar bu işin ticaretini yapıyorlar. Para verip insanlarda gerçekle ilgisi olmayan şeylere bakıyor. Tekrar ediyorum UFO yalan ve gerçekle ilgisi olmayan bir şeydir.

KOCA BİR YALAN

Astroloji konusuna gelecek olursam;gençlerimiz evlenmeden önce astrologa gidip nasıl bir evlilik yaşayacaklarını soruyor. Buna çok üzülüyorum. Astrologlar hiçbir veriye dayanmadan sizin geleceğinizle ilgili konuşuyor. İnsanın en büyük özelliği zekasıyla ,düşünme ve karar verme yeteneğidir. Astrologlar sizin yerinize düşünüyor. Bu da çok utanç verici bir şey. Fal için söyleyeceklerim de benzer şeyler. Fal da yalan. Maalesef gençlerimiz ve daha da büyükler inanıyor. İstiklal Caddesinin ara sokaklarında her yerde “kahve bizden fal bakılır” yazıyor, bunları gördükçe nasıl bunlara inanılır diye düşünüyorum.”şeklinde konuşarak özellikle gençleri bilim dışı konulara yönelmemeleri konusunda uyardı.

gökyüzü-şenliği-15.jpg

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de yoğun ilgi nedeniyle önümüzdeki haftalarda etkinliğin tekrarlanacağını söyledi.