BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.435,90
HABER /  GÜNCEL

UEFA, Fenerbahçe'nin men edilmesinden memnun

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi üzerine bir açıklama yapan UEFA genel sekreteri Gianni Infantino 'TTF futbolu korumak adına, UEFA'nın şikeye sıfır tolerans ilkesine uygun davranmıştır' dedi.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) süren şike soruşturması sebebiyle Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmesi kararı UEFA tarafından olumlu karşılandı.

Gelişmeler üzerine konuşan UEFA genel sekreteri Gianni Infantino "TTF futbolu korumak adına, UEFA'nın şikeye sıfır tolerans ilkesine uygun davranmıştır" dedi.

Infantino, TTF'nin bu kararla futbol alanında yolsuzluk yapılmasına karşı sorumlu davrandığını belirtti.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada ise Futbol Federasyonu'nun aldığı karar sert dille eleştirildi.

Kulübün internet sayfasında yapılan açıklamada "TTF bu kararıyla UEFA'nın hukuksuz yaklaşımına boyun eğdi" denildi.

Bu arada Fenerbahçe bugün TTF'nin men kararını Tahkim kuruluna götürdü.

Kulüp avukatı Haluk Burcuoğlu, Tahkim Kurulu'na girerken yaptığı kısa açıklamada "her türlü savunma hakkımızı bugün Tahkim'e, yarın da diğer ilgili kuruluşlara yapacağız" dedi.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi ardından UEFA, geçen sezon ligi ikinci bitiren ve Şampiyonlar Ligi eleme turunda mücadele edip elenmiş olan Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılmasına karar verdi.

Böylece, Trabzonspor'un bugün oynayacağı Atletic Bilbao UEFA Avrupa Ligi eleme maçı iptal edildi ve her iki takım da doğrudan UEFA liginde oynamaya hak kazandı.

Kararı UEFA talep etti

Fenerbahçe'nin men edilmesi kararı, dün TFF'nin UEFA hukuk konseyinden Pierre Cornu'nun da katıldığı olağanüstü toplantısında alındı.

Toplantı sonrasında federasyonun internet sayfasından yapılan açıklamada men kararının UEFA'nın tavsiye ve talepleri sonucunda alındığının altı çizildi.

Açıklamanın devamında "TTF’nin, yani ülkemizin, maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir." denildi.

TTF'nin açıklamasında UEFA'nın, 23 Ağustos 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıda, sürmekte olan şike soruşturması çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini belirttiğini söylendi.

Açıklamada, Fenerbahçe bu yola gitmeyecek olursa, TTF'nin Fenerbahçe'yi 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmesi gerektiğinin belirtildiği, eğer bu 2 yoldan herhangi birisi benimsenmeyecek olursa, UEFA'nın kendi disiplin soruşturmasını başlatabileceğini ve TTF aleyhine disiplin yaptırımları uygulama yoluna gideceğini bildirildiğine dikkat çekildi.