BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ucuz tatil vaadiyle 10 milyon liralık vurgun

Marmaris'te dört yıldızlı bir otelin sahibi, aynı odayı onlarca kişiye kiraya vererek tatilcileri yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Polis otel işletmecisinin ona yardım ettiği belirlenen bir kişiyle yurt dışına kaçtığını tespit etti.

Abone ol

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde bulunan dört yıldızlı bir otelin işletmecisi, internet ve telefon aracılığıyla aynı odayı onlarca kişiye kiraladığı ortaya çıktı. Binlerce kişiyi mağdur eden otel işletmecisinin piyasayı yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için günlerce önceden İçmeler Mahallesi’ndeki 4 yıldızlı bir otele internet üzerinde her şey dahil, kişi başı 95-120 lira ödeyerek rezervasyon yaptırarak İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Ordu ve Diyarbakır gibi çeşitli illerden tatile gelen çok sayıda tatilci, kapıda kaldı. Odaların birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur olan tatilciler, bayram tatili boyunca başka otellere yönlendirildi.

BİR ODAYI 20-30 KİŞİYE SATMIŞ

Bu arada polis, polis nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlattı. Yapılan incelemede, otel sahibi S.H.’nin işletmeyi 10 Kasım 2017’ye kadar S.G.’ye kiralandığı öğrenildi. Yiyecek ve içecek firmalarıyla otel çalışanı 80 kişiye üç aydır ödeme yapmadığı ortaya çıkan işletmeci S.G.’nin, arkadaşı B.S. ile birlikte otelin resmi web sayfasından cazip kampanya başlığıyla bayram öncesi 95-120 lira arasında her şey dahil satış yaptığı, ayrıca 15 Eylül’e kadar bir odayı 20-30 kişiye satarak yaklaşık 10 milyon lira elde ettiği iddia edildi. Ülkenin çeşitli kentlerindeki binlerce vatandaş yanı sıra Avrupa ülkeleri, Kazakistan ve Rusya’dan turistlere aynı odayı peşin ücretle satış yaptığı ortaya çıktı.

7 BİNE YAKIN MAĞDUR VAR İDDİASI

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi’ne 6 gün içinde 700 mağdurun şikayette bulunduğu öğrenildi. Ayrıca 81 İl Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderilerek mağdurların kendi şehirlerinde suç duyurusunda bulunmaları ve tüketici haklarına şikayet etmeleri istendi. Yapılan incelemelerde mağdur turist ve vatandaşın 7 bine yakın olduğu iddia edildi.

Öte yandan; polis ile zabıta mühürlenen otel önünde yağma ve saldırıya karşı geniş güvenlik önlemi almaya devam ediyor.