BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Üçe bölünen CHP'de 'çarşaf' sıkıntısı

Kurultay hazırlığı yapılan CHP'de bu kez de çarşaf liste mi, blok liste mi tartışması yaşanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
Son kurultayın yapıldığı Mayıs ayından bu yana suların durulmadığı CHP kendini kurultayla tamir etmeye hazırlanıyor. Yaşanan krizler sonrası neredeyse üçe bölünen partide kurultay kesinleşirse bu kez Parti Meclisi çarşaf liste ile mi, yoksa blok liste ile mi belirlenecek tartışması başladı. Baykal ve Sav ekibi çarşaf liste istiyor.

Çarşaf listeyle yapılan PM seçiminde her delege aday olabiliyor ve en yüksek oyu alanlar Parti Meclis’ne seçiliyor. Blok listede ise adayları genel başkan belirliyor ve delegelerin oyuna sunuyor.

Kurultay kararı kesinleşmedi ama Deniz Baykal ve Önder Sav cephesinde hazırlıklar başladı. Baykal ekibi de Sav da kendisine yakın isimleri PM’ye seçtirmek için çalışacak.

İki cephe de bu nedenle çarşaf liste istiyor. Kılıçdaroğlu'nun daha demokratik bir parti yönetimi için çarşaf liste sözü de ellerini güçlendiriyor. Ancak çarşaf listeyle seçime gidilmesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun istemediği pek çok isim de Parti Meclisi’ne girebilir.

Seçime kendi ekibiyle girmek isteyen Kılıçdaroğlu ise en azından bu seçim için blok listeyi tercih edecek gibi görünüyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun parti içi dengeleri de gözeterek blok liste hazırlaması, bu listeye Baykal ve Önder Sav ekibinden bazı isimleri de alarak parti içindeki çekişmeleri aza indirebileceği konuşuluyor.