BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uçakta canlı bomba alarmı

Olay saat 16.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'nda meydana geldi.

Abone ol

Aslen Şanlıurfalı olan ancak Gaziantep'te ticaret yapan 43 yaşındaki Hüseyin T., İstanbul'dan Gaziantep'e saat 15.30'da gitmek için 044 sefer sayılı Onu Hava Yolları'nın uçağına bindi. Hüseyin T İç Hatlar 105 numaralı körükte bekleyen uçağa biner binmez ayağa kalkarak belinde bulunan korsesini açtı ve " Üzerimde bomba var. Polis ve basın istiyorum" diye bağırmaya başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu derhal anons ederek uçağa polis çağırdı. Atatürk Havalimanı polisi uçağa girer girmez de Hüseyin T'yi yakalayarak gözaltına alıp İç Hatlar Kısım Amirliğine götürdü.

KOLUMU KESEN DOKTORLARLA AVUKAT VERMEYEN BAROYU PROTESTO EDİYORUM

Burada ifadesi alınan Hüseyin T, ekonomik sıkıntısı olduğunu ve bu yüzden çok borca girdiği için bunalıma girdiğini söyledi. Hüseyin T bu arada 16 yaşındayken geçirdiği hatalı bir ameliyat sonrası sağ kolunu kaybettiğini, doktorları da protesto ettiğini söyledi.

Hüseyin T son olarak 28 Şubat'ı ve borçları nedeniyle kendisine avukat vermeyen İstanbul Barosu'nu da protesto ettiğini bildirdi.

Atatürk Havalimanı'nda verdiği ifadeden sonra sağlık kontrolu için hastaneye götürülen Hüseyin T. polislerin arasında giderken kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Adalet aradım. Borçluyum. İstanbul Barosu'ndan avukat istedim. Bana avukat vermediler. İki milyon borcum var şuan" dedi.

İNSANLARA ZARAR VERMEM

Gazetecilerin, "Üzerinizde ne vardı?" sorusuna, "Üstümde hiçbir şey yoktu. Ben insanlara zarar vermek için hiçbir şey kullanmam. Sahte düzenek vardı" dedi.

Atatürk Havalimanı Emniyet Yetkilileri Hüseyin T'nin üzerindeki korse içine sardığı mumların içinde metal olmadığı için X-Ray cihazlarında sinyal vermediğini söylediler.

Bu arada Onur Hava Yolları ile Gaziantep'e gidecek yolcular başka bir uçakla gönderildi.

Sağlık kontrolüna götürülen Hüseyin T'nin daha sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

35143_62762_03052013182619_3.jpg