BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  DÜNYA

Uçak saldırısını Bin Ladin üstlendi

Bin Ladin'in sesi aylar sonra yine duyuldu. El Cezire'de yayınlanan mesajda, 24 Aralık'taki saldırıyı El Kaide üstlendi.

Abone ol

El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin, El Cezire'de yayınlanan yeni sesli mesajında,Delta Havayollarına ait uçağa 24 Aralık'ta saldırı girişiminde bulunmasının sorumluluğunu örgütün üstlendiğini açıkladı.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e ait yeni bir ses kaydı yayınlandı. Katar’ın El Cezire televizyonunun yayınladığı ses kaydında, 24 Aralık'ta amerikan uçağına düzenlenen saldırı girişiminin sorumluluğunu üstlenen Ladin, yeni saldırılar düzenleyeceği tehdidinde bulundu.

Bin Ladin ses kaydında şöyle konuşuyor:

"Kahraman Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib ile size gönderilen mesaj, 11 Eylül kahramanları tarafından iletilen daha önceki mesajımızın teyididir. Mesajlarımızı size kelimelerle göndermek mümkün olsaydı, bunları uçaklarla göndermezdik."

Bin Ladin ayrıca ABD Başkanı Barack Obama'ya hitaben, "Filistinliler için güvenlik olmadığı sürece Amerika'nın da asla güvenlik rüyasını göremeyeceğini" söylüyor.

El Kaide lideri, ABD'nin İsrail'i desteklemeye devam etmesi durumunda saldırıların devam edeceği tehdidinde de bulunuyor.

Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib, 24 Aralıkta Amsterdam-Detroit seferini yapan yolcu uçağına, iniş yapmak için alçaldığı sırada havaya uçurmaya çalışmıştı.