BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uçak kaçırma eyleminde neler yaşandı?

Sabiha Gökçen'deki krizi Ankara'dan İstanbul'a giden özel ekip çözdü.

Abone ol
Sabiha Gökçen'deki kriz yaklaşık 4 saat sürdü. Düzenlenen operasyonla korsan etkisiz hale getirilirken, 4 saat boyunca çelişkili haberler geldi.

Krizin ilk saatlerinde, korsanın etkisiz hale getirildiği açıklandı; ancak korsanın kokpitte bu süre içerisinde yetkililerle pazarlık yaptığı ortaya çıktı. İşte krizin yaşandığı o anlar;


Kharkiv-İstanbul seferini yapan uçak, kaçırılma sinyali vererek saat 18.05'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.
 
İddiaya göre, 2F koltuğunda oturan ve Ukrayna asıllı olduğu belirtilen bir yolcu, "Üzerimde bomba var diyerek" 110 yolcusu bulunan uçağın, Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Rusya'nın Soçi kentine yönlendirilmesini istedi.

SİNYALLE F-16 SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI 
 
Uçaktan kaçırılma sinyali alınması üzerine, Balıkesir 'deki 191. filoya ait bir F-16 savaş uçağı da havalandı.
 
Kapıyı kapatarak, kokpite girmesini engelledikleri korsanı Soçi'ye gittiklerine inandıran pilotlar, uçağı başarılı bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirdi.
 
Çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından uçak, güvenli bölgede beklemeye alındı.

  67.20140207230458.jpg  Kaçırılan uçağın pilotlarının hava korsanını Soçi diyerek İstanbul'a götürdükleri ortaya çıktı. Pilotların, korsanın inandırılması için uçakta karartma uyguladıkları bu sayede yolcuların burnu bile kanamadan İstanbul'a inişin gerçekleştiği ortaya çıktı. AYRINTILAR İÇİN TIKLA
 
 
YARALI KORSAN HASTANEYE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ (VİDEO)- TIKLA

SABİHA GÖKÇEN'DE KRİZ SAATLERİ (FOTO GALERİ)- TIKLA

YOLCULAR UÇAKTAN BÖYLE TAHLİYE EDİLDİ (FOTO GALERİ)TIKLA

ÖZEL TİM ANKARA'DAN İSTANBUL'A GİTTİ
 
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, uçak kaçırılma olaylarına karşı uzman olan 5 kişilik özel bir ekibi Ankara'dan İstanbul'a gönderdi. 
 
Korsanla müzakereler sürerken, uçağın pilotu İlyas Karagülle'den, "İyiyiz" mesajı geldi.

  67.20140207232341.jpg  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, düzenlenen operasyonla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Mutlu, korsanın yakalandığını, operasyon sırasında hafif biçimde yaralandığını açıkladı.  AYRINTILAR İÇİN TIKLA
 
  
TAHLİYEYE İKNA EDİLDİ

Yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından, emniyetin özel müzakerecisi yolcuların tahliyesi konusunda korsanı ikna etti ve yolcuların tamamı uçaktan tahliye edildi.

MÜDAHALE BAŞLIYOR 
 
Ardından özel harekat timleri, korsanı etkisiz hale getirmek için uçağa özel bölümlerden sızarak korsanı müdahale etti.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da operasyonun tamamlandığını ve korsanın saat 22.00 itibariyle etkisiz hale getirilerek uçaktan indirildiğini söyledi.