BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.395,07
HABER /  DÜNYA

U20 Milli Takımı, hazırlıklara başladı

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2013 FIFA U20 Dünya Kupası’na hazırlanan U20 Milli Takımı, kamp çalışmalarına Düzce Fenerbahçe Topu...

Abone ol

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2013 FIFA U20 Dünya Kupası’na hazırlanan U20 Milli Takımı, kamp çalışmalarına Düzce Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri’nde başladı.
İlk antrenman öncesinde basın açıklaması yapan U20 Milli Takım Antrenörü Fayyaz Uçar, milli takımın son durumu hakkında bilgiler vererek, “Takımın ciddi olarak ilk kez bir araya gelişi. Burada 9 günlük bir çalışmamız olacak. Ayın 12’sinde İstanbul’a döneceğiz. 14’ünde bir hazırlık maçımız var. Daha sonra bir iki günlük bir izin olacak. 17’sinde ise Trabzon’a gideceğiz ve orada da inşallah şampiyonaya en iyi şekilde başlayacağız. 24 ülke buraya gelen takımların hepsi ülkelerinde kıtalarında müsabakalardan birinci olarak ya da derece yaparak geldiler. Biz ev sahibi olmanın avantajını yaşıyoruz. Öncelikli olarak turnuvada olmayı hak ettiğimiz göstermek istiyoruz. Bunun için bütün dünyaya iyi bir takım olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Mücadeleler kolay olmayacak, zaten buraya gelirken de zorlandıklarını gördük. Arjantin, Brezilya gibi 2 takım gelmedi ki Arjantin’in ev sahipliği yaptığı turnuvada Kolombiya bizim gurupta mücadele edecek. Zorlu maçlar olacak. Hep beraber keyfini çıkartmamız lazım” şeklinde konuştu.
Takım kaptanı Artun Akçakın ise, çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, "Bizde büyük bir organizasyonun içinde olacağız. Kampımız çok güzel geçecek gibi. Burada en iyi şekilde hazırlanacağız. Dünya kupasına en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Bizim grubumuzda Kolombiya için ’iyi bir takım’ diyorlar. Çok güçlü rakiplerin olduğunu sizde biliyorsunuz. Fransa, İspanya gibi ama biz ne olursa olsun biliyorsunuz Türkleri çok fazla bakmazlar her şey kendilerinde biter. İnşallah çıkıp en iyi şekilde mücadele ederek, gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz” dedi.
U20 Milli Takımı oyuncularından Okay Yokuşlu ise, durumlarının gayet iyi olduğuna dikkat çekerek, “Yaptığımız maçlarda gayet güzel skorlar alıyoruz. Dünya kupası öncesinde en uzun kampımız olacak. Feyyaz hocamız ile birlikte onun doğrultusunda iyi bir çalışma yapacağız. Zaten takımda herkes birbirini tanıyor. Dünya kupasında gidebildiğimiz yere gitmek. Takımımıza güveniyoruz. Üst seviyede bir takımız” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından takım antrenman yaptı.