BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,21
ALTIN 2.443,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tutuklu Haberal'a vekillik yolu açıldı

Ergenekon sanıklarından Mehmet Haberal'ın CHP'ye üye olduğu kesinleşti.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Ergenekon sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal CHP'ye üye oldu. Üyeliği konusundaki tartışmalar partinin en yetkili ağzından sonlandırılırken, Ankara'da Haberal'ın CHP'den milletvekili adayı olacağı iddia edildi.

Haberal’ın CHP’ye üye olduğu haberi CHP içinde ilginç bir tartışmaya sahne oldu. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsa haberim olurdu" dedi. CHP Genel Sekreteri ve parti sözcüsü Bihlun Tamaylıgil ise, "Üye olmuştur. Kayıtlarımızda vardır. Kurul kararı olmadan hiçbir kayıt olmaz" diyerek tartışmaya son noktayı koydu.

TEKİN: ÜYE OLSA HABERİM OLURDU

Haberal’ın son MYK toplantısında 100 kadar isimle birlikte CHP’ye üye olduğu iddiası parti yöneticileri arasında farklı açıklamalara neden oldu. İlk açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, Ergenekon sanığı Haberal'ın CHP'ye üye olduğu iddialarıyla ilgili olarak, "Bu konuda ne dünkü MYK toplantısında ne de bugünkü parti meclisi toplantısında gündeme geldi. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsa haberim olurdu" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT YOK

Aynı soru bir programa katılmak için Balıkesir’e giden Kılıçdaroğlu’na da soruldu. Kılıçdaroğlu, “Haberal'ın partiye üyeliği ve aday adaylığının söz konusu olduğu haberleri var. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?'' sorusuna, ''Daha adaylık süreçleri, adaylık başvuruları başlamadı'' karşılığı vermekle yetindi.

TAMAYLIGİL TEKİN'İ YALANLADI

Son açıklama ise CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’den geldi. Tamaylıgil Parti Meclisi toplantısının bitiminde yaptığı açıklamada, "Üye olmuştur. Kayıtlarımızda vardır" dedi. Tamaylıgil Haberal'ın aday olup olmayacağıyla ilgili soruya ise partinin adaylık başvuru koşullarının belli olduğunu belirtmekle yetindi.

Tamaylıgil'e Haberal'ın partiye ne zaman üye olduğu da soruldu. Tarih vermeyen Tamaylıgil bu soruya da sadece "Kayıtlarımızda vardır" sözleriyle karşılık verdi.

Tamaylıgil'e Tekin'in sabah yaptığı "Böyle bir şey yok" açıklaması hatırlatıldı. Tamaylıgil bu soru üzerine de, "Üyelikler parti kurulları ile onaylanır" yanıtı verdi.

Tamaylıgil bu sözleriyle Tekin'i yalanlamış oldu.

41 İLDE ÖNSEÇİM VE EĞİLİM YOKLAMASI

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil Parti Meclisi toplantısında aday belirleme yöntemiyle ilgili alınan kararları da açıkladı. Tamaylıgil'in verdiği bilgiye göre 41 ilde önseçim ve eğilim yoklaması yapılacak. 29 ilde ön seçim yapılmasıyla ilgili karar YSK'ya bildirildi. 19 Mart'ta adaylık başvuruları alınmaya başlanacak. Başvurular 24 Mart'a kadar devam edecek. Erkek adaylardan 3 bin lira, kadın adaylardan 2 bin lira, özürlülerden 500 lira alınacak. 25-30 yaşınadaki genç adaylardan da kadın-erkek ayrımı yapılmadan 2 bin lira alınacak.

37 KİŞİYE GERİ DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

Parti Meclisi toplantısında daha önce çeşitli nedenlerle ihraç edilen 37 kişiye de geri dönüş yolu açıldı. Tamaylıgil, Fikri Sağlar, Gürbüz Çapan, Deniz Kurtoğlu ve Bülent Korucu'nun geri dönüş isteklerinin ise kabul edilmediğini duyurdu.