BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

TÜSİAD heyetinden kritik görüşmeler

Koalisyon tartışmaları sürerken TÜSİAD, Ankara'da parti liderleriyle görüşme yapacak.

Abone ol

Koalisyon görüşmeleri öncesi kritik görüşme. Patronlar kulübü TÜSİAD, siyasi partilerin kapısını çalacak.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu heyeti, 16-17 Haziran 2015 tarihlerinde Ankara’da siyasi parti liderlerini ziyaret edecek. TÜSİAD heyetinin HDP ile görüşmesinin ise ileri bir tarihde yapılması planlanıyor.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, heyet, liderlere yapacağı ziyaretlerde seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirecek.

Açıklamada, "Bu durumun başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye’nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesini vurgulayacak" denildi.

TÜSİAD hayete, 16 Haziran tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile, 17 Haziran tarihinde de Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.

TÜSİAD: HDP İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ

TÜSİAD açıklamasında, "HDP eş genel başkanlarının seçim sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında Ankara dışında olmaları nedeniyle HDP ziyaretinin ileri bir tarihte gerçekleştirilmesi planlanıyor" denildi.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 14.00’de TÜSİAD Heyeti’ni, 16.00’da ise Birleşmiş Milletler Temsilcisi Kamal Malhotra’yı CHP Genel Merkezi’nde kabul edecektir" denildi.

İŞ DÜNYASINDA İDEAL FORMÜL AK PARTİ-CHP

Öte yandan iş dünyasının koalisyon beklentisini de şekileniyor. Dünya gazetesinin yaptığı anket sonuçları bugün manşete taşındı. Araştırmada AK Parti-CHP koalisyonunun ideal olduğu görüşü öne çıktı. 25 kentten 121 iş temsilcisi yüzde 43 AK Parti-CHP koalisyonunun ideal olduğunu, yüzde 38'in ise AK Parti-MHP formülünün olası olduğunu düşünüyor.