BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türk'ün Türkiye'ye ettiği! İngiltere'yi korkutmak için...

İNGİLTERE AB için kritik oylama yaparken Londra'nın eski ve yeni başkanları Türkiye üzerinden kapıştı. Türk kökenli eski belediye başkanı Türkiye'ye yönelik sözleri ile yeni belediye başkanını bile kızdırdı.

Abone ol

LONDRA Belediyesi'nin Müslüman olan yeni belediye başkanı ile Türk kökenli olan eski belediye başkanı AB oylasında Türkiye kavgasına tutuştu.

Türk kökenli eski başkan İngilizlere 'Türkler üye olacak ayrılık için oy' verin çağrısı yaparken yeni başkan 'yalancı' diyerek suçladı.

İngiltere bugün referandumu oylarken Londra'nın "Kalma yanlısı" İşçi Partili Müslüman kökenli yeni Belediye Başkanı Sadiq Khan ile "Ayrılma yanlısı" Muhafazakâr Partili Türk kökenli önceki Belediye Başkanı Boris Johnson canlı tartışmada kozlarını paylaştı.

londra belediye başkanı müslüman sadiq khanBBC'de yayınlanan tartışma programında Khan, ülkenin AB üyeliğinin devam etmesini isteyen "Britanya Avrupa'da Daha Güçlü" kampanyasına verdiği destek kapsamında konuştu.

TÜRKİYE İLE İNSANLARI KORKUTUYOR YALAN SÖYLÜYORSUN

Khan, özellikle Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin referandum tartışmalarına konu ediliyor olmasına dikkati çekerek, ayrılık kampanyasının önde gelen temsilcilerinden Boris Johnson'a hitaben şunları söyledi;

-"Yalan söylüyorsunuz, insanları korkutuyorsunuz. Türkiye, AB'ye üye olmak üzere değil. Bu korku tellallığıdır Boris ve bundan utanç duymalısın. Türkiye aldatmacasını, 'Ayrıl' kampanyasına oy vermeleri için insanları korkutmak için yapıyorsun. Göç kontrol altına alınmalı, ancak buna verilecek cevap AB'den çıkmak değil. Türkiye (AB'ye) üye olmanın eşiğinde değil, ve 3 ay öncesine kadar bunu sen de biliyordun. Ne değişti".

BİRLİKTEN ÇIKIN

londra türk kökenli belediye başkanı boris johnsonEski Belediye Başkanı Boris Johnson ise seçmenlere "Birlik'ten çıkma" çağrısında bulunarak, "Artık kesin kontrolü tekrardan geri almanın vakti" dedi. "Ayrılığa Oy Ver" kampanyasının, seçmene umut vadettiğinin altını çizen Johnson, "Eğer çıkmak için oy verir ve kontrolü geri alırsak bu perşembenin ülkemizin bağımsızlık günü olabileceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.