BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.424,39
HABER /  MEDYA

Türköne'den Erdoğan istifa etsin Gül gelsin yazısı

Mümtazer Türköne, Erdoğan'ın istifa etmesinin halinde oylarının bile artacağını iddia etti!

Abone ol

Zaman si yazarı Mümtazer Türköne'ye göre Erdoğan'ın dönemi çoktan bitti, altındaki kırmızı halı çekildi. Hatta Erdoğan istifa ederse oyları dahi yükselebilir. Bu yüzden Türköne Erdoğan'a istifa edip yerini de Gül'e bırakmayı tavsiye etti.

ERDOĞAN İSTİFA EDERSE OYLAR YÜKSELİR!


Erdoğan’ın üzerinde yürüdüğü kırmızı halı, ayaklarının altından çekildi. Başbakan’ın kendisi de dahil, herkesin Erdoğan sonrası siyasete hazırlanması ve Türkiye’yi de hazırlaması lâzım. Yaşadıklarımız sürdürülebilir bir durum değil. Türkiye Erdoğan’ı artık taşıyamaz. Erdoğan da Türkiye’yi artık kontrol edemez. Hayal edin: Başbakan bugün istifa ettiğini ve siyaseti bıraktığını açıklasa, 30 Mart’ta AK Parti oyları ne kadar yükselir? Başbakan’ın Türkiye’yi kilitleyerek güç ve kontrol kaybını telafi etmeye çalışması kendisi için bile çözüm değil.

SESİNİN ÇOK ÇIKMASI OYLARINI GERİLETECEK

Geçen akşam televizyon karşısında oturup saydım. İkisi TRT’ye ait olmak üzere tam 11 TV kanalı Başbakan’ın mitingini canlı olarak veriyordu. Etkili seçim kampanyaları mesajın gücünü artırır. Erdoğan’ın hesabında seçim yok; toplumu mümkün olduğu kadar keskin hatlarla kutuplaştırıp, birlikte “Türkiye’yi yakarız” diyeceği bir kitleyi seferber etmeye çalışıyor. Bu yüzden sesinin çok çıkması ve her yerde bulunması ona sandıkta bir avantaj sağlamayacak; belki oylarını geriletecek.

ANA AKTÖR GÜL OLACAK

İşte ölümüne siyaset karşısında Erdoğan sonrası aktörlerin inisiyatif almaya başlaması ve toplumu rahatlatması gerekiyor. Cumhurbaşkanı tecrübeli bir politikacı. 30 Mart tarihinin, farklı aktörlerin yer aldığı yeni bir dönemin başlangıcı olacağını kestiriyordur. Roller yeniden dağıtılırken, ana aktörlerin başında Abdullah Gül’ün geldiğini unutmayalım...