BIST 10.321
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.406,47
HABER /  GÜNCEL

Türkmenlerden IŞİD protestosu

Başkent’te, Irak’taki Türkmen kentlerindeki IŞİD terör örgütünün katliamlarını protesto etmek için Türkmenler bir araya geldi. <br/>Güvenpar...

Abone ol

Başkent’te, Irak’taki Türkmen kentlerindeki IŞİD terör örgütünün katliamlarını protesto etmek için Türkmenler bir araya geldi.
Güvenpark’ta toplanan Türkmeneli Kültür Sanat ve Stratejik Araştırma Derneği, Irak Türkmen kentlerinde yaşanan IŞİD terör örgütünün katliamlarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Ali Ekber Rıza, yardım beklediklerini söyleyerek, “Birileri bize yardım etsin. Türkiye neredesin. Neden sesimizi duymuyorsunuz? Türk milleti. Lütfen bizlere yardım edin. Gece gündüz kardeşleriniz savaşıyor. Hiç kimseden ses çıkmıyor. Irak’ta ailelerimiz caddelerde yatıyor. Orada Şii-Sünni ayrımı yok. Bugün benim aileme sahip çıkan Sünnilerdir. Orada kardeş gibi savaşıyorlar. Sesimizi duyun, bizlere ses verin. Dışişleri Bakanlığına sesleniyorum. Hani her zaman mazlumun yanındaydınız. Orada 3 milyon kişi zulüm altında. Katliamlar yaşanıyor. Bu işi kınamakla olmuyor. Acil bir durum gerekiyor. Gerekirse burada bulunan Türkmenler ölmeye hazır. Dün alttı kişiyi cevap verdik. Gerekirse 6 milyonu yine vereceğiz” şeklinde konuştu. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)