BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

'Türkler' bir anlaşsın, Kürtlere bakarız!

Sözüm ona Kürt sorununu çözmek için, barışı ülkeye getirmek için uğraştığını söyleyen, bu sorunu mutlaka çözeceğiz diyen, barışın dilinden konuşalım diye kürsüden bütün millete seslenen Başbakan, Kemal Kılıçdaroğlu'na barışa çok uzak bir dilden seslendi;

Kredi polemiğine hazır olun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanın Kürt sorununun çözümü için "devleti" "İmralı"'yla görüşmeye göndermesine destek vermek istedi.

"Hükumete kredi açtık" dedi.

Sen misin bunu diyen.

Sözüm ona Kürt sorununu çözmek için, barışı ülkeye getirmek için uğraştığını söyleyen, bu sorunu mutlaka çözeceğiz diyen, barışın dilinden konuşalım diye kürsüden bütün millete seslenen Başbakan, Kemal Kılıçdaroğlu'na barışa çok uzak bir dilden seslendi; "Sen kimsin ki kredi açıyorsun, krediye senin ihtiyacın var" dedi.

Bugün grup toplantıları var.

Seyreyleyin cümbüşü!

CHP Lideri Başbakana cevap verecek, Başbakan altında kalmayacak.

Bize de onları izleyip, ah vah çekmek düşecek.

Ben bu sorunun, barış yoluyla çözülmeyeceğine inananlardanım.

Daha "Türkler" kendi aralarında anlaşamayıp, olayı siyasi polemiğe çevirmeye başlamışlarsa, ortadaki "savaş" söylemleri yurdun dört bir yanına sıçrar.

Ayrıca Başbakanın, Afrika'ya gitmeden önce hava limanında söylediği, "Ev hapsi yok, af yok" söylemlerinin de ilerleyen zamanlarda tam tersi bir durum olarak, yani sorun olarak karşımıza dikileceğine adım gibi eminim.

Neden derseniz.

Biz yol kazalarına alışkın milletiz.

Bakınız Habur kazası!

O zaman da barış gelecekti, o zaman da savaş bize küsüp ülkeyi terk edecekti.

Ama olmadı.

Dağdan tabutlar indi sıra sıra.

Siyasilerin, durumu siyasi polemiğe çevirdiği, nemalanmaya çalıştığı bu süreçte olan yine barış umuduyla uykuya yatan, evlatları yerine soğuk mezar taşlarına sarılan analara babalara olacak.

İlk defa bu kadar karamsarım.

Çünkü savaş çığlıklarının atıldığı bu süreçten barış çıkmayacak.

Günün sözü: Kötü bir barış, savaştan daha berbattır. (Gaius Cornelius Tacitus)