BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27

Türkiye'nin ilk yerli tank merkezi

Türkiye'nin ilk yerli tank merkezi

Türkiye'nin ilk milli tankı olan altay'ın yapıldığı sakarya'nın arifiye ilçesi'nde bulunan otokar fabrikası'nda kurulan ve türkiye'de yine bir ilk olan tank test merkezi, milli savunma bakanı ismet yılmaz'ın katıldığı törenle açıldı.

Türkiye'nin ilk yerli tank merkezi

Türkiye'nin ilk milli tankı olan Altay'ın yapıldığı Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde bulunan Otokar Fabrikası'nda kurulan ve Türkiye'de yine bir ilk olan tank test merkezi, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı törenle açıldı.

Türkiye'nin ilk yerli tank merkezi

Tank Test Merkezi bünyesinde Elektromanyetik Uyumluluk Test Merkezi, Tank Test Pisti ve Dinamometreli İklimlendirilmiş Test Merkezi'ni barındırıyor. Gelecekte yeni test olanakları ile geliştirilecek Merkez, dünyanın en modern ve sayılı Tank Test Merkezleri arasında yer alıyor.

Türkiye'nin ilk yerli tank merkezi

2008 yılında Otokar ana yükleniciliğinde başlatılan Türkiye'nin ilk ana muharebe tankı Altay Projesi kapsamında kurulan Tank Test Merkezi'nde güvenli sürüş, sistemlerin doğru çalışması ve ürünün seri üretime hazır hale gelmesi için gerekli olan; savaş ve barış koşullarında askeri araçların elektromanyetik uyumluluklarını, farklı iklimlerdeki hareket kabiliyetlerini artırmaya yönelik testler yapılabilecek.

Türkiye'nin ilk yerli tank merkezi

Otokar’ın 10 milyon dolarlık yatırımı ile hayata geçirdiği Tank Test Merkezi’nin açılışını yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “İnşallah hep beraber el birliği içinde tamamıyla Türk eseri, Türk mühendisinin ve girişimcisinin eseri olan milli tankımız Altay’ı 2017 yılında ortaya çıkaracağız” dedi.