BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin en genç adayı!

CHP'den Maltepe Belediye Başkanı olmak isteyen Dursun Ali Toraman'la, Barış Yarkadaş görüştü.

Abone ol

                                                                   BARIŞ YARKADAŞ
Dursun Ali Toraman, yaklaşan yerel seçimler öncesi, belediye başkan adayı olmak için başvuran yüzlerce isimden biri. O'nu diğer adaylardan ayıran en önemli özelliği ise, "genç yaşı..."

Siyasetin bir yaşlılar işi olarak algılandığı Türkiye'de, böyle zor bir göreve  soyunan Dursun Ali Toraman, "Ben, üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin, gençlere verdiği önemin göstergesiyim aynı zamanda" diyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na, uzun yıllardır oturduğu Maltepe İlçesi'nden belediye başkan aday adayı  olmak için başvuran Toraman, 1973 doğumlu. Yani, 30 yaşında... Toraman'ın doğum yeri ise, Tokat...

Toraman Ailesi'nin dört çocuğunun en küçüğü olan Dursun Ali, 1986'da İstanbul'a yerleştikten sonra, ailesiyle birlikte, "unlu mamüller" işine girmiş. Bayrampaşa ve Maltepe'deki iki fırının işletmesini üstlenen Toraman, işleri rayına oturttuktan sonra, siyasete daha çok zaman ayırmaya başlamış. Toraman aynı zamanda, eğitimini aldığı, muhasebecilik işine de devam ediyor.
Ailesi'nin yüzde 90'ının CHP kökenli olduğunu anlatan Dursun Ali Toraman, partisinin Gençlik Kolları'nın oluşturulmasında ise aktif rol üstlenmiş. Siyasete askerlik görevini bitirdikten sonra yeniden devam etme kararı alan Toraman, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yönetim Kurulları'nda görev almış.

Toraman, dernek yöneticiliği esnasında, özellikle Atatürk'ün ilkelerini anlatabilmek amacıyla, çok sayıda panelin düzenlenmesinde ise, bizzat rol üstlenmiş.

CHP'ye de bu yüzden üye olduğunu anlatan Toraman, "Mustafa Kemal'in kurduğu partimiz, insanı kul olmaktan çıkarıp bireye olmasını sağladı. Çağdaş bir düzende yaşayabilmemizin önünü açan CHP aynı zamanda ülkemizin dimdik durmasını sağlayacak olan devletimizi de kurdu" diyor.

CHP'nin Maltepe halkının sorunlarına çözüm üretebileceğini ve bu perspektifle hareket ettiğini anlatan Toraman, "Avantajımız ise, hem benim hem de ekibimin genç olması... Gençliğimizin en önemli avantajı ise, dinamik olmak. Yaşadığımız bölgeyi ve sorunlarını ise iyi bildiğimiz için, çözüm üretmekted de zorlanmayacağız" iddiasında bulunuyor.



Toraman, "Belediye başkanı olmak için çok gençsin" diyenlerle karşılaştığını, ama buna rağmen, "Genç olman çok iyi. Ekibin de genç olur. Hizmet edersiniz" diyenlerin de sayısının hayli fazla olduğunu belirtiyor. Siyasette, genç-yaşlı ayrımı yapmayı doğru bulmadığını anlatan Toraman, şöyle konuşuyor: "Biz projelerimizle halkın karşısındayız. Yaş meselesini problem etmiyoruz."  

Maltepe'de yıllardan bu yana serbest ticaretle uğraştığı için, yaygın bir çevresi bulunduğunu söyleyen Toraman, "Bölge halkı, son seçimde sandık başına gitmedi. Biz bölge halkını çok iyi tanıyoruz, yakından tanıyoruz. Ve biliyoruz ki; Maltepe'den aday olduğum taktirde, sandık başına gitmeyenler de, desteğini esirgemeyecek" diyor.

Maltepe'de, AKP ile CHP arasında sadece 700 oyluk bir fark olduğunun altını çizen Toraman sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yaptığımız çalışmalar esnasında gördük ki; bu oy farkını hem aşacak, hem de AKP'ye fark atacağız. Bunu yapacak güç bizde var."

Maltepe'nin yıllardan bu yana ihmal edildiğinin ve hizmet götürülmediğini vurgulayan "Türkiye'nin en genç  adayı" 29 Mart sabahı ilk iş olarak "Bölgenin envarterini çıkaracağını ve halkı dinleyeceğini" söylüyor.

Maltepe'nin özellikle yoksul kesimlerinin sağlık sorunlarıyla başbaşa bırakıldığını söyleyen Toraman, kadınların sosyal yaşama katılması için çaba göstereceğini ifade ediyor.

Maltepe halkının yıllardan bu yana, vapur iskelesi istediğini de belirten Toraman, "Bunu yaptığımız taktirde, bölgenin trafik sorunu da büyük oranda çözülecek" diyor.

İmar ve bayındırlık sorunlarıyla başbaşa bırakılan Maltepe halkının, bunların çözümü yönünde istekleri olduğunu anlatan Dursun Ali Toraman, yapmak istediklerini ise şöyle sıralıyor:

"Bölgede arazi talanına izin vermeyeceğiz. Tüm binaları sağlıklı ve güvenle oturulabilir bir hale getireceğiz.

İlçemizin okul ihtiyacını karşılamak için, arsa tahsisi yapacak ve ihtiyaç olan bölgeler belirlenecek.

İhtiyaç sahibi öğrencilere, burs olanağı sağlanacak. Öğrencilerin, gençlerin, yaşlıların ve tüm Maltepelilerin spor yapabilmesi için olanak sağlanacak.

İşsizlik kıskacının içinde bulunan gençlere, iş olanağı yaratılması için, işverenlerle ilgişkiye geçilecek ve Maltepe'de istihdam yaratılması için girişimde bulunulacak.

Belediyenin bütçesi, kamu yararına kullandırılacak ve tüm hesaplar şeffaf olacak. Belediyenin tüm hesapları ve hizmetleri internet üzerinden takip edilebilinecek."

Toraman, söylediği hiçbir şeyin yapılamayacak şeyler olmadığını belirterek, "Yeter ki; buna halkımız da inansın. 29 Mart sabahı Maltepe'yi yeniden inşa etmeye başlayacağız" dedi.

DURSUN ALİ TORAMAN
0555 317 15 52
0216 305 99 42 - 48
d.ali_toraman@mynet.com