BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin duran adam ları

Taksim Meydanı’nda dün gece başlayan ’duran adam’ eylemleri Türkiye genelinde hızla yayılarak devam ediyor.<br/><br/>İZMİR’DEKİ “DURAN ADAM”...

Abone ol

Taksim Meydanı’nda dün gece başlayan ’duran adam’ eylemleri Türkiye genelinde hızla yayılarak devam ediyor.

İZMİR’DEKİ “DURAN ADAM” 21. SAATE ULAŞTI
İzmir’de dün gece 01.00’da “duran adam” eylemine başlayan bir kişi eylemin 21. saatinde ayakta, hareketsiz şekilde durmaya devam ediyor.

Taksim Meydanı’nda ayakta, sessiz bir şekilde durarak eylem yapan Erdem Gündüz’ün ardından dün gece 01.00’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda durma eylemine başlaya efe kostümlü performans sanatçısı 21 saatten beri aynı yerde ayakta durmaya devam ediyor. Çevredekiler tarafından su verilen ve ayaklarına buz sürülen eylemcinin daha ne kadar duracağı ise merak konusu. Vatandaşlar duran eylemciye sloganlarla destek verdi.

ANTALYA’DA FRAKLI DURAN ADAM

ANTALYA

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Devrim Demirel, Gezi Parkı olaylarında Alman piyanist Davide Martello’nun çaldığı piyanoya el konulmasını frak giyerek protesto etti.

Antalya’da opera sanatçısı Devrim Demirel, Gezi Parkı olaylarında yaşananlar ve Alman piyanist Davide Martello ile devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın çaldığı piyanoya el konulmasını 2 saatlik ‘duran adam’ eylemiyle protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda frak giyerek gelen Demirel, önüne Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli kitapları ile notalarının yer aldığı dosyaları koydu.
Demirel, 19 Mayıs 1919 ve Atatürk’ün öldüğü saat olan 09.05’e dikkat çekmek için 2 saatlik saygı duruşunda bulunacağını belirtti. Demirel, Taksim’de Alman piyanist Davide Martello ile devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın çaldığı piyanonun el konulup ardından iade edilmesine tepki gösterdi.
Demirel saat 19.05’de hareket etmeden ve konuşmadan eylemine başladı. Demirel’in tek kişilik eylemini bazı vatandaşlar görüntüledi. Demirel, sessiz eylemini 21.05’te sonlandırdı.
Bu sırada alandaki Atatürk Anıtı önünde de bazı vatandaşlarda duran adam eylemi yaptı.

ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE ‘DURAN ADAMA’ EYLEMİ

ADANA

Adana’da Gezi Parkı gösterilerine destek vermek için toplanan bir grup, Atatürk Anıtı önünde ‘duran adam’ eylemi yaptı.

Sosyal medyadan haberleşerek saat 20.00’dan itibaren Atatürk Parkı’nda toplanan yaklaşık 30 kişi, İstanbul’da ‘duran adam’ın başlattığı eyleme Adana’dan da destek verdi. Aralarında kadınların da bulunduğu grup, parkta bulunan Atatürk Anıtı önünde bir süre hareketsiz bekledi. Bazıları eylemini asker selamı vererek, bazıları ise yere yatarak sürdürdü. Eylemde, elleri kelepçeli doktor üniformalı bir gösterici ise dikkat çekti.

TRUVA ATI ÖNÜNDE “DURAN ADAM” EYLEMİ

ÇANAKKALE

Gezi Parkı eylemlerine destek için Taksim’de başlayan ’duran adam’ protestoları Çanakkale’de de gerçekleşti.

Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla dün akşam Taksim Meydanı’nda hareketsiz saatlerce durarak eylem yapan gruptan sonra bir “duran adam” protestosu da Çanakkale’de Truva atını önünde yapıldı.
Akşam saatlerinde Truva atı önüne gelen yaklaşık 150 kişilik grup Taksim’deki “duran adam” eylemini gerçekleştirmeye başladı. Bir süre sonra grubu gören başka vatandaşlar da eyleme destek verdi. Eyleme destek verenler ellerinde Türk bayrağı tutarak hareketsiz beklerken, yoldan geçen araçlarda kornalarıyla destek verdiler. Eylem çevredeki vatandaşların da ilgisini çekerken bazı vatandaşlarda fotoğraf çektirdi. Bazılarıysa alkışla destek olmaya çalıştı.

BANDIRMA’DA “DURAN ADAM” EYLEMİ

BALIKESİR

Balıkesir Bandırma’da Gezi Parkı olaylarına protesto eden bir grup "duran adam" eylemi yaptı.
Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanın gelen bir grup vatandaş hareketsiz ve sessiz kalarak protestolara destek verdi. Bu esnada meydanda bulunan Atatürk anıtı önüne hayatını kaybeden göstericilerin ve Adana da alt geçit inşaatından düşerek hayatını kaybeden komiser Mustafa Sarı’nın fotoğrafının da yer aldığı stand açıldı.

SAKARYA’DA “DURAN ADAM” EYLEMİ

Sakarya’da Gezi Parkı eylemlerine destek için başlatılan duran adam eylemi yapıldı. Kent Meydanı’nda tek başına eylem yapan bir kişi ilgi odağı oldu.

Sorulan sorulara cevap vermeyen Selim Akyol isimli vatandaş, yaklaşık 2 saat boyunca Atatürk Anıtına sırtını dönerek durma eylemi yaptı. Ayakkabılarını çıkararak yalın ayak durma eylemi yapan Akyol’un sıcaktan bunalmaması için bazı vatandaşlar tarafından ayaklarına, ellerine ve yüzüne su serpti. Bazı vatandaşların ise eylemin ne için olduğunu sorarak, “Derdin neyse söyle biz de eylem yapalım” demesi dikkat çekti. Eylemci herhangi bir polis müdahalesi olmadan eylemini bıraktı.

GEZİ PARKI EYLEMLERİNE DURARAK DESTEK

DENİZLİ

Denizli’de Taksim Gezi Parkı’nda yapılan eylemlere destek veren bir grup, ayakta hareketsiz şekilde durarak protestolarına devam etti.

Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek Denizli’de devam ediyor. Taksim’de bir kişinin ayakta saatlerce durarak yaptığı eylem için toplanan Denizli’deki bir grup, Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi. Sosyal medyada büyük ilgi gören eylemi yapmak için toplanan grup Delikliçınar Meydanı’nda 5 dakika boyunca ayakta hareketsiz şekilde durdu. Yoldan geçen vatandaşların şaşkınlıkla izlediği eylemde aralarında çocuklarında bulunduğu eylemciler ayakta durarak Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto ettiler. Daha sonra yere yatan eylemciler oluşturdukları koreografi ile de dikkat çektiler. Yere yatan yaklaşık 40 kişi ‘Diren Gezi’ yazarken, yere yatanların etrafında toplanan vatandaşlar da slogan atarak Gezi Parkı olaylarını protesto ettiler. Eylem daha sonra olaysız şekilde sona erdi.
(İHA)