BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

Türkiye'nin bırakacağı 9 miras

Türkiye'nin bırakacağı 9 miras

Unesco'nun dünya miras listesinde türkiye'den 9 eser yer alıyor. işte o eserler; 1-kapadokya, (pers dilinde katpatuk; “güzel atlar ülkesi” anlamına gelir). bölge 60 milyon yıl önce; erciyes, hasandağı ve güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl...

Türkiye'nin bırakacağı 9 miras

UNESCO'nun dünya miras listesinde Türkiye'den 9 eser yer alıyor. İşte o eserler;
1-Kapadokya, (Pers dilinde Katpatuk; “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelir). Bölge 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.

Türkiye'nin bırakacağı 9 miras

Hititler'in yaşadığı topraklar daha sonraki dönemlerde Hrıstiyanlığın en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Kayalara oyulan evler ve kiliseler bölgeyi putperestlerin zulmünden kaçan Hıristiyanlar için devasa bir sığınak haline getirmiştir.

Türkiye'nin bırakacağı 9 miras

Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi olaylar Peribacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır.

Türkiye'nin bırakacağı 9 miras

2-Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası; Ulucami ve darüşşifa Unesco nun Türkiyeden Dünya Mirasına kabul ettiği ilk mimari yapıdır.