BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.489,25
DÜNYA

Türkiye'den BM'de İdlib için ateşkes çağrısı

Rusya'nın talebiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD ile Rusya temsilcileri arasında karşılıklı suçlamalara sahne oldu.

RUSYA'nın talebi üzerine toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ABD temsilcisi İdlib'te Rusya, İran ve Suriye'yi siyasi çözüm istememekle suçladı. Tahran zirvesinde Türkiye'nin ateşkes teklifini Rusya ve İran'ın kabul etmediğini hatırlatan ABD tarafı, saldırılarda sivillerin hedef alındığını ileri sürdü.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Tahran zirvesinin sonuçlarını ve İdlib'deki gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

ABD'DEN RUSYA VE İRAN'A SUÇLAMA ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, burada yaptığı konuşmada, Rusya ve Esad rejiminin İdlib'de 100'den fazla hava saldırısı düzenlediğini ifade etti. Haley, İdlib'de Rusya, İran ve rejimin siyasi çözümle ilgilenmediğini söyleyerek "Türkiye bunu geçen hafta öğrendi, İdlib'de ateşkes istedi ama Rusya ve İran, Türkiye'nin bu teklifini kabul etmedi." iddiasında da bulundu. Saldırıları "mide bulandıran terörist taktiği" olarak nitelendiren Haley, hava saldırıları için bölgeye müdahaleye gelenlerin de vurulduğunu ileri sürdü. İdlib'de saldırıların devam etmesi halinde bunun sonuçlarının vahim olacağını ve dünyanın olanlardan dolayı bu ülkeleri suçlayacağını Halel, Astana sürecinin de başarısız olduğunu savundu.

Sitene Ekle