BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEDYA

Bayraktar: Bir Heron fiyatına 4 SİHA yapıyoruz

Türkiye'nin milli savunma hamlelerini ve stratejisini anlatan Haluk Bayraktar, 'Milli İHA ve SİHA'lar İsrail yapımı Heron'a göre çok daha üstün. Dört tane yerli SİHA aldığınızda bir tane Heron almış oluyorsunuz' dedi.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Yeni Şafak, TVNET ve GZT ortak canlı yayınında, Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve TVNET Yayın Müdürü İsmail Halis'in sorularını yanıtladı.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar: Bu sene Türkiye’yi çok konuştum. Türkiye’nin geldiği yol haritasından bahsederken saydığım birkaç firmadan biridir. Teknoloji firmaları anlatılırken Apple denir. Baykar Türkiye’nin Apple’dır. Gitmek istedikleri yerlere erken giden bir yerdeyiz.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar: Son 15 yılda savunma sanayide öne çıkan milli ve yerli kavramı, bunun da en somut başarı örneklerinden birisi. Bir irade ortaya konuluyor. Türkiye dışarıdan helikopter, İHA ve tank alımı vardı. Bu alımların hepsi iptal edildi. Bunların hepsini milli ve özgün olarak üreteceğiz denildi ve İHA ile bir irade ortaya konuldu. 15 yıl önce bu noktaya gelmek hayaldi ama adım adım ilerleyerek bugüne geldik

Sitene Ekle