BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Avusturya'ya 'soykırım' bildirisi tepkisi

Türk Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımladığı deklarasyonuna tepki gösterdi ve Viyana Büyükelçisi'nin geri çağrıldığını açıkladı.

Abone ol

Türk Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımladığı deklarasyonuna tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin deklarasyonunun, büyük infial yarattığını belirterek, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş'ün Türkiye'ye çağrılması kararının alındığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Avusturya Parlamentosu'nun hukuka ve tarihi gerçeklere aykırı bir şekilde, Türk milletine suç isnat etmek hakkı ve yetkisi yoktur."

"Bilinmelidir ki, Türkiye ve Türk milleti tarihine atılan bu iftirayı unutmayacaktır" ifadesi kullanılan açıklamada, "Türkiye'nin insani ve somut açılımlarını görmezden gelmekte ısrar eden bazı çevrelerce yürütülen algı operasyonu tuzağına, Birinci Dünya Savaşı sırasında aynı saflarda savaştığımız ve yaşanan büyük trajedinin 'soykırım' olarak nitelendirilemeyeceğini en iyi bilecek durumda olan Avusturya da düşmüştür" denildi.

Bakanlık, söz konusu bildirinin 'Türkiye-Avusturya dostluğu ve ilişkileri üzerinde kalıcı olumsuz izler bırakacağını da' belirtti.