BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Türkiye yeni yıla böyle girdi

Akşam saatlerinden itibaren meydanları dolduran binlerce kişi, hep beraber geri sayarak yeni yıla girdi.

Abone ol

Tüm Türkiye 2012'ye 'merhaba' dedi. Akşam saatlerinden itibaren meydanları dolduran binlerce kişi, hep beraber geri sayarak yeni yıla girdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

İSTANBUL

İstanbullular, 2012 yılına, Taksim Meydanı ve Nişantaşı'nda eğlenerek coşku içinde girdi.

Aralıklarla yağışın olduğu kentte, yılbaşı için özel olarak ışıklandırılan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına doğru ilerledikçe hafta sonu kalabalığına yılbaşı yoğunluğu da eklendi. Özellikle İstiklal Caddesindeki eğlence mekanları tamamen doldu.

Trafiğe açık tutulan Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar, Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplanıp, yeni yıla hep birlikte geri sayım yaparak girdi. Turistler de kutlamalara katılarak yeni yıl coşkusu yaşadı.

Anıta çıkan bazı vatandaşlar slogan atarken, bazı gençler de halay çekti.

Bu arada, Türkiye'de yaşayan Libyalı bir grup da Taksim'de Libya ve Türk bayrakları açarak, birlikte yeni yılı kutladılar.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim Meydanı'ndaki komuta merkezi MOBESE aracına gelerek, bir süre çevredeki kameralardan gelen görüntüleri izledi.

Çapkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, taciz iddiasıyla iki ve yankesicilik iddiasıyla bir kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Kutlamalara katılımın, yağış dolayısıyla geçen yıla oranla daha düşük olduğunu ifade eden Çapkın, çalışmalarının iyi bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Nişantaşı'ndaki kutlama

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi de yılbaşı dolayısıyla ışıklandırılarak, süslendi. Boydan boya kırmızı halı serilen Abdi İpekçi Caddesinde oluşturulan platformda DJ performansları sergilenirken, kutlamaya katılanlar müzik eşliğinde dans ederek, yeni yıl coşkusunu yaşadı.

Işık ve lazer şovları düzenlenen, konfeti ve yapay kar yağdırılan Nişantaşı'nda yeni yıla girilirken havai fişek gösterisi de yapıldı.

Kutlamalara katılanlar, aralıklarla yağan yağmur sırasında şemsiyelerin yardımıyla ıslanmamaya çalıştı, kimi gençler ise yağmura aldırış etmeden dans ederek eğlendi.

Öte yandan, başta Kadıköy Bağdat Caddesi olmak üzere kentin önemli meydan ve merkezlerinde vatandaşlar bir araya gelerek, 2012'yi coşku içinde karşıladı.

Güvenlik önlemleri

İstanbulluların yılbaşını huzur içinde geçirebilmesi için Beşiktaş, Nişantaşı, Bakırköy, Kadıköy ve Taksim'de 5 bin polis görev yaptı. Sadece Beyoğlu İstiklal Caddesi ve çevresinde 2 bin 500 polis görev aldı. Bunlardan 600'ü güven timlerinden oluştu. Noel Baba, ayakkabı boyacısı, çöpçü ve simitçi kılığındaki polisler, meydana gelebilecek olumsuz olaylara anında müdahale etmek amacıyla sürekli çevreyi gözetledi.

HD kalitesindeki yaklaşık 150 kamerayla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi sürekli izlenirken, kameraların bağlı olduğu komuta merkezi MOBESE aracı da Taksim Meydanı'nda konuşlandırıldı.

İZMİR'DE KUTLAMALAR

İzmirliler yeni yıla Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalarla girdi.Cumhuriyet Meydanı'nda yeni yılı karşılamak isteyen İzmirliler, yağışa aldırış etmeden meydanı doldurdu.

Grup 84'ün de konser verdiği yılbaşı kutlamasında, İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, herkesin yeni yılını kutladı. Tüm Türkiye'ye, dünyaya barış, özgürlük, sevgi, adalet mesajları göndermek istediklerini belirten Kocaoğlu, ''2012 yılında terörün olmamasını, insanların ölmemesini, adaletin tecelli etmesini, dünya barışının tesis edilmesini, insanların birbirini sevmesini ve insanların mutlu olmasını diliyorum. Özgürlük, barış diliyorum. Herkese mutlu yıllar'' dedi.

Meydanda toplanan kalabalık daha sonra 10'dan geriye doğru sayarak 2012'ye ''Merhaba'' dedi. Vatandaşlar daha sonra havai fişek gösterisini izledi.

Yılbaşı kutlamalarının yoğunlaştığı bölgelerde polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

MUĞLA

Muğla ve ilçelerinde vatandaşlar yeni yıla coşku içerisinde girdi.Yılbaşı gecesi Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turistik beldelerinde renkli görüntülere sahne oldu. Şehir meydanlarında düzenlenen kutlamalar, olumsuz hava koşullarına rağmen coşkulu geçti. Muğla kent merkezinde toplanan yüzlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında şarkılar söyledi ve havai fişek gösterileri eşliğinde yeni yıla ''merhaba'' dedi.

Bodrum

Bodrum'daki kutlamalarda Sertap Erener İskele Meydanı'nda konser verdi. Konserde sevilen şarkılarını seslendiren Erener'e tatilciler ve vatandaşlar eşlik etti. Erener, tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak sağlık ve mutluluk diledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise yeni yıl mesajında Türkiye ve dünyaya sevgi, barış ve dostluk mesajları verdi. Bu arada İskele Meydanı'nda düzenlenen konser nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Çeşitli havai fişek gösterilerinin yapıldığı kutlamada işletmeler açık havada programlar düzenledi.

Fethiye ve Marmaris

Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesinde yaşayan İngiliz uyrukluların oluşturduğu ''Yarenler'' ekibi, yılbaşı gecesinde Van depremzedeleri için sahne aldı. Türküler ve marşlar söyleyen grup üyeleri, Türk bayrakları salladı. Ekibinin lideri Davit Groom, ''Van'daki kardeşlerimize çok üzülüyoruz. Türkiye'nin ve Vanlıların yeni yılını kutluyoruz'' dedi.

Marmaris'te ise yılbaşı kutlamalarının adresi Atatürk Meydanı ve Marmaris Barlar Sokağı oldu. Yağışlı havaya rağmen meydanda toplanan vatandaşlar, Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte havai fişek gösterisi eşliğinde yeni yıla ''merhaba'' dedi. Eğlence yerlerinde düzenlenen kutlamalara da yoğun katılım olduğu gözlendi.

ERZURUM

Erzurum'da bulunan depremzedeler için yılbaşına özel eğlence programı düzenlendi.

Erzurum Valiliği, İl Kriz Merkezi Başkanlığı ile Sosyal Yardım ve Destek Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'nde tiyatro gösterisi düzenlendi. Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ''Ele Avuca Sığmaz'' adlı tiyatro gösterisiyle, depremzedeler güzel vakit geçirdi.

Depremzede Sosyal Yardım ve Destek Koordinatörü Canip Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'ne yerleştirilen 154 depremzede aile için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Enstitüde 615 depremzedenin barındığını ifade eden Yılmaz, ''Yeni yıl kutlamaları çerçevesinde şehir tiyatrosu oyuncuları Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu'nun hazırlamış olduğu tiyatroyla, depremzedelerin hoşça vakit geçirmesi amacıyla bu etkinliği düzenledik. 2012 yılına Van'dan gelen depremzedelerimizle girmenin farklılığını yaşıyoruz'' dedi.

KIRKLARELİ

Yeni yıl Kırklareli'de coşku ile kutlandı.

Kırklareli Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlamalarda, alanı dolduran her yaştan insan soğuk havaya aldırış etmeden müzik eşliğinde eğlendi. Roman müziği eşliğinde ise dans edilip, halay çekildi.

Kutlama programı, hava fişek gösterileriyle sona erdi.

EDİRNE

Edirneliler, 2012 yılına, Saraçlar Caddesi'nde eğlenerek coşku içinde girdi.

Yeni yıl kutlamaları için Edirne Belediyesi'nce özel ışıklandırılan trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Edirneliler, soğuk ve yağışlı havaya rağmen Saraçlar Caddesi'ndeki kutlama programına yoğun ilgi gösterdi, kutlamalara yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Edirneli klarnet virtüozu Serkan Çağrı'nın konserinin ardından, 10. Yıl Marşı ile geri sayım eşliğinde yeni yıla girildi. Gece, belediyenin havai fişek gösterisi ile son buldu.

ADIYAMAN

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (ASGİAD), üniversite öğrencileri, vatandaşlar ve iş adamlarına yönelik yeni yıl etkinliği düzenledi.

Hisar Düğün Salonundaki etkinlik Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Program kapsamında Adıyaman Üniversitesi Mezunları Derneği üyesi öğrenciler, tiyatro ve skeç gösterileri sundu, şiirler okudu.

ASGİAD Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç, konuşmasında, Adıyaman'ın son yıllarda hızla geliştiğini söyledi.

Birlik ve beraberliğin gelişmeyi ve büyümeyi hızlandırdığını dile getiren Bilgiç, ''İlimizin bu manevi atmosferi bereket getirmektedir. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Bu mutlu gecede bir arada olmaktan son derece memnun kaldık'' dedi. Bilgiç, ''gelecek'' olarak nitelendirdiği öğrencilere daha fazla destek olmak gerektiğini kaydetti.

Program çıkışında katılımcılara çiğ köfte ikram edildi.

ANKARA

Ankaralılar, yeni yıla geçen yıllarda olduğu gibi Güvenpark'taki kutlamalarla girdi.Akşam saatlerinde Kızılay'a gelen Başkentliler, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark çevresinde toplandı. Yeni yılın ilk dakikasıyla birlikte meşaleler yakan ve havai fişek atan Başkentliler, 2012'ye birbirlerine sarılarak ve davul eşliğinde halay çekerek girdi. Güvenpark'taki anıta ve ağaçlara çıkan bazı başkentliler, zaman zaman trafiği de aksattı.

Ankara'nın eğlence yerlerinde de yeni yıl coşkuyla karşılandı.