BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiye şehitlerini uğurluyor!

Siirt'te helikopter kazası sonucunda şehit olan 17 şehitten 14'ü bugün memleketlerinde toprağa veriliyor...

Abone ol

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen helikopterde şehit olan askerlerimiz, memleketlerinde toprağa veriliyor. Şehit askerlerden 3'ü dün toprağa verilmişti, 14 askerimiz de bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

YAKUP ÇINAR- ANKARA

KIZ KARDEŞİ ABİSİNİN ASKER ÜNİFORMASINI GİYDİ

27 yaşındaki Pilot Üsteğmen Yakup Çınar, Ankara Kocatepe’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kız kardeşi hemşire Serpil Çınar ağabeyinin askeri üniformasının giydi. Serpil Çınar abisini asker selamıyla uğurladı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kabine üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende sağlık ekipleri de hazır bulundu. cenaze.20121112143954.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit babası Kemal Çınar'la el ele naaşın başına geldi. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu aynı anda camiye girdi. Şehidin babası, tören boyunca metanetini korudu. Şehidin ailesi ve eşi Fethiye Çınar gözyaşlarına boğuldu.

ÜZERİNDE YAVRUMUN ELBİSESİ VAR

Pilot Üsteğmen Yakup Çınar'ın annesi Annesi silah arkadaşlarına sarıldı, 'Üzerinde yavrumun var elbisesi var' diye ağladı

Cenaze namazının kılınmasının ardından binlerce kişi dua etti. Gözyaşları içerisinde top arabasına konulan şehit Çınar, defnedilmek üzere Sincan Çimşit Köyü Şehitliği'ne götürüldü.

ŞEHİDİN SÖZLÜSÜ ÖYLE BİR SÖZ ETTİ Kİ... SONRAKİ SAYFADA

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

DİNÇER ERSOY- TEKİRDAĞ

Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 17 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Cenaze aracının ardından 2 kilometre yürüyen şehidin sözlüsü Hande Şengül, tapuda elini koyarak, “Aşkım yanında beni götür. Beni bırakma.” dedi.

hande-şengül.20121112145548.jpg

Sözlüsü Hande Şengün, tabutu başında "Aşkım yanında beni götür. Beni bırakma.” dedi



Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 17 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, Tekirdağ’ın Çerkezköy Osmanlı Camii’nde öğle namazına mütaakip düzenlen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaedin Akbulut, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Şehidin annesi Hatun Ersoy, babası Mustafa Ersoy, kardeşleri, sözlüsü Hande Şengün ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
1.20121112150148.jpg

ŞEHİT BABASI, “BU BAYRAK BİZİM DİK DURUYORUZ”
Şehidin babası Mustafa Ersoy, yanına gelen 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu’na “Allah sizlere sağlık sıhhat versin. Başımızdan sizleri ayırmasın. Dik duruyoruz. Bu bayrak bizim. Dimdik buradayız. Bu bayrak bu vatan bizim.” dedi.
Gözyaşlarını tutamayan anne Hatun Ersoy’u ise bir bayan subay elinden tutarak sakinleştirdi.
Çerkezköy Belediye Meydanı’nda şehidin cenaze namazını kıldıran Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, katılanlardan helallik istedi.

ŞEHİDİN SÖZLÜSÜ “BENİ DE GÖTÜR AŞKIM”
Namazının ardından cenaze arabasına konan şehidin naaşı Çerkezköy Şehir Mezarlığı’na götürüldü. Aralık ayında nişan yapacağı şehidin sözlüsü Hande Şengün, cenaze arabasının ardından elini tabuta koyarak 2 kilometre boyunca yürüdü. Şengün tabuta elini koyarak “Aşkım yanında beni götür. Beni bırakma.” dedi.
Şehit Ersoy, Çerkezköy Şehir Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.

"BAK NASIL DİK DURUYORUM" DİYEN EŞİ CENAZEDEKİLERE BÖYLE SESLENDİ. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ŞEHİT EŞİNDEN "AĞLAMAYIN DİK DURUN" TEPKİSİ

Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında düşen helikopterde şehit olan Üsteğmen Ersan Yenici, memleketi Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Kuleli köyünde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin eşi Simge Yenici’nin tabuta sarılarak, “Bak nasıl dik duruyorum. Evlatlarına bak Ersan, nasıl da dik duruyoruz” diye ağıt yakması yürekleri dağladı.

3.20121112151321.jpg

Siirt’in Pervari kırsalında düşen helikopterde hayatını kaybeden 17 askerden biri olan Kırklarelili Üsteğmen Ersan Yenici, Babaeski ilçesine bağlı Kuleli köyünde toprağa verildi.

zeynep.jpg

3 yaşındaki kızı Zeynep olan bitenden habersiz gözlerle etrafı izliyordu.

Şehit Üsteğmen’i yaklaşık 5 bin kişi son yolculuğuna uğurladı. Şehidin cenazesi sabah saatlerinde ilk olarak baba evine getirildi. Evin önünde düzenlenen törende şehidin annesi Ayşe Yenici ve babası Ali Yenici güçlükle ayakta durabildi. Acılı eş Simge Yenici’nin feryatları ise yürekleri dağladı. Yenici, eşinin tabutuna sarılarak, “Ağlamayın, susun! Ağlamak yok. Yakmayın şehidimi. Bak nasıl dik duruyorum. Evlatlarına bak Ersan, nasıl da dik duruyoruz” diye ağıt yaktı.


Şehidin baba evinde düzenlenen törenden sonra cenazesi, dualar eşliğinde Kuleli Köy Camii’ne getirildi. Buradaki törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın yanı sıra CHP Milletvekilleri Turgut Dibek ile Mehmet Siyam Kesimoğlu, üst rütbeli askerler ve Trakya’nın dört bir yanından binlerce vatandaş katıldı.

KALK CEVAP VER

Törende baba Ali Yenici ile anne Ayşe Yenici de güçlükle ayakta durabildi. Anne Yenici’nin, “Kalk cevap ver. ‘Şaka’ de. ‘Buradayım’ de diye” feryat etmesi cenaze törenine katılanları gözyaşlarına boğdu. Şehidin 3 yaşındaki kızı Zeynep Dora, şaşkın gözlerle çevresine bakarak olan biteni anlamaya çalışırken tabutun başında babasının fotoğrafını okşadı. 5 aylık kızı Cemre Hüma ise olan bitenden habersizdi.
Köy halkı tüm evleri Türk bayrağıyla donatırken şehidin cenazesi, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığına defnedildi.

HALİL İBRAHİM ÇELİK-KAYSERİ

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

HALİL İBRAHİM ÇELİK-KAYSERİ

Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik, memleketi Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Büyüksöbeçimen köyünde toprağa verildi.

9 kardeşten biri olan şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik, silah arkadaşı olan ve helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Onur Karasungur’un cenazesi ile birlikte dün gece uçakla Kayseri’ye getirildi. Havalimanından alınan cenazeler hastane morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde şehitlerden Onur Karasungur’un cenazesi Bünyan ilçesine, şehit Halil İbrahim Çelik’in cenazesi de Sarız ilçesine götürüldü.

Sarız ilçesinde öğle namazının ardından şehit Uzman Çavuş Çelik için tören düzenlendi. Törene, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, belediye başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

2.20121112150245.jpg

ANNE VE KARDEŞLERİ TABUTA DEFALARCA SARILARAK ÖPTÜ

Şehit annesi Kamer Çelik ve kardeşleri İbrahim Çelik’in Türk bayrağı sarılı tabutuna defalarca sarılarak öptü. Anne güçlükle ayakta dururken aile fertlerini komutanlar ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Öğle namazı sonrasında şehit için cenaze namazı kılındı. Ardından askeri tören düzenlendi. Şehidin naaşı köyüne götürüldü. Burada törenle defnedildi.

Kısa süre önce babası Melikgazi Çelik’i kaybeden şehit İbrahim Çelik, 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyordu.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE VEDAYA GELEN KİMDİ? SONRAKİ SAYFADA

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KÜRŞAT GÜNEŞ- ERZURUM

Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Erzurumlu Uzman Çavuş Kürşat Güneş gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Hatice Güneş, ayakta durmakta güçlük çekerken, eşinin tabutunun başına tekerlekli sandalye ile getirilerek düğünde çekildikleri fotoğrafla son vedasını yaptı.

5.20121112151407.jpg

Lalapaşa Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, MHP Milletvekili Oktay Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Palandöken belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları askeri erkan ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı. hatice-güneş.jpg

ÜÇ AYLIK HAMİLE EŞİ TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ

Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan kıldırdığı cenaze namazının ardından binlerce Erzurumlu şehidi son yolculuğuna uğurladı. Şehidin üç aylık hamile eşi Hatice Güneş, ayakta durmakta güçlük çekerken tekerlekli sandalyeye oturtturuldu. Türk bayrağı sarılı şehidin naaşının başına tekerlekli sandalye ile gidebilen eşi Hatice Güneş, düğünde çektirdikleri fotoğraf ile eşine sarılarak son vedasını yaptı.

Baygınlık geçiren şehit eşi ve kız kardeşine 112 sağlık görevlileri müdahale etti. Cenaze töreninin ardından şehidin naaşı askeri araçla Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı'na kadar taşındı. Bu sırada binlerce Erzurumlu teröre öfke kusarak sloganlar attı.

BAKAN AKDAĞ İLE MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK ARASINDA YER ANLAŞMAZLIĞI

Öte yandan, Lala Paşa Camisi'nin avlusunda kılınan cenaze namazı sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk arasında kısa süreli saf tutmada yer sıkıntısı yaşandı. Namazı kılıp cemaatin önünde saf tutun Bakan Akdağ’ı fark etmeyen MHP Milletvekili Oktay Öztürk, bir anda bakanın önüne geçti. Bu sırada Bakan Akdağ, Milletvekili Öztürk’ün omzuna dokunarak duruma müdahale etti. Dönüp Bakan Akdağ’ı fark eden Milletvekili Öztürk, hemen yan tarafa geçti.

Cenaze töreni ve kortej yürüyüşünün ardından Şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in cenazesi Kars Kapı Şehitliği'ne götürülerek burada son yolculuğuna uğurlandı.

MESUT ŞEKER-AKŞEHİR

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

MESUT ŞEKER-AKŞEHİR

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in cenazesi, Akşehir ilçesinde toprağa verildi.Şehit Mesut Şeker'in (32) cenazesi ilk olarak ilçeye bağlı Reis beldesindeki babaevine getirildi.

Bu sırada, anne ve babaları boşandığı için halaları Hatice Şeker'in yanında yaşayan şehidin oğlu Mevlüt Kaan (7) ile kızı Merve (9) arasında herkesi duygulandıran bir diyalog yaşandı.

6.20121112151427.jpg

BABAM BİZE SARILIR MI?

Mevlüt Kaan'ın ''Babam bize sarılacak mı?'' diye sorması üzerine, ablası Merve'nin ''Biz ona, o da bize sarılacak ablacığım. Daha sonra da cennete gidecek'' demesi herkesi duygulandırdı.

Şehidin kız kardeşi Hatice Şeker, gazetecilere, ''Geçtiğimiz perşembe günü kardeşimle sarılıp, vedalaştık. Birbirimize hakkımızı helal ettik. Şimdi bu şekilde geldi'' dedi.

Ağlayan Hatice Şeker'e sarılan iki kardeş, ''Hani ağlamak yoktu? Ağlamayacağız'' diyerek, halalarını teselli etmeye çalıştı.

mevlut-şeker.jpg

Şehit Mesut Şeker'in çocukları Mevlüt ve Merve Şeker tabuta sarılarak gözyaşı döktü

Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin yapılacağı 75. Yıl Cumhuriyet Parkı'na getirildi. Törende konuşan askeri personel de duygusal anlar yaşadı.

Burada Mevlüt Kaan ile Merve Şeker kardeşler, babalarının tabutuna sarıldı. Şehidin yakınları tabuta uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.

Törene katılan şehidin ayrıldığı eşi Kezban İz de Türk bayrağına sarılı tabuta dokundu. Oğlu daha önce şehit olan bir anne ise elindeki oğlunun fotoğrafıyla tabuta sarılarak, ''Oğluma selam söyle. Mekanı cennet olsun'' diyerek ağladı.

Şehidin naaşı, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda belde mezarlığına götürüldü. Bu sırada, Mevlüt Kaan ve Merve Şeker kardeşler, el sallayarak babalarını uğurladı.

HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ

Törene katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in aileye taziyede bulunduğu sırada babaanne Fadime Şeker, ''Torunumdan bana 2 yavru emanet kaldı. Artık bunlara nasıl bakıp ilgileneceğim, ne olacak bunlara?'' diye sordu.

Bakan Şimşek de ''Ben size Başbakan'ın selamını getirdim. Hiç merak etmeyin, en iyi şekilde çocuklara bakılacak ve destek verilecek. Biz her zaman sizin yanınızdayız'' diye konuştu.

Daha sonra şehit Şeker'in cenazesi belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERKAN YALÇIN-BARTIN

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]ERKAN YALÇIN-BARTIN

Siirt'in Pervari İlçesi'nde cumartesi sabahı Sikorsy helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 17 askerden 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın, memleketi Bartın'ın Ulus İlçesi'nde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit cenazesi evin önüne getirildiğinde, babası Ahmet Yalçın, "Hoş geldin oğlum evine" diyerek tabuta sarılıp ağladı. Şehit astsubayın ikiz kardeşi Ercan Yalçın'ın ise gözyaşları dinmedi.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın'ın cenazesi dün Diyarbakır'dan askeri uçakla Zonguldak Havaalanı'na, buradan da yaklaşık 200 araçlık konvoyla Ulus'a getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bugün, şehidin cenazesi askerler tarafından alınarak cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi evinin önüne götürülürken, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Şehidim hakkını helal et' diye bir ağızdan slogan atan gençler, Türk bayraklarıyla cenaze aracı önünde yürüdü.

8.20121112151449.jpg

HOŞGELDİN EVİNE OĞLUM

Cenaze evin önüne getirildiğinde babası Ahmet Yalçın, "Hoş geldin oğlum evine, hoş geldin" diyerek ağladı. Ahmet Yalçın, anne Zeynep Yalçın, şehidin astsubay olan ağabeyi Erdal Yalçın, polis memuru ağabeyi Ekrem Yalçın, ilçede şehidin ikiz kardeşi taksici Ercan Yalçın, kız kardeşi Feride Yalçın tabuta sarılarak ağladı. İkiz kardeşi şehit düşen Ercan Yalçın'ın gözyaşları dinmedi.

Bartın İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın evin önünde dua okuması ardından cenaze Ulus Ulu Camii'ne getirildi. Öğleleyin kılınan cenaze namazına Bartın Valisi Bülent Savur, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Albay Mehmet Sandıklı, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, askeri erkan, polisler de katıldı. Ulus ilçesi terörle mücadelede 22'inci şehidini verirken, cenaze namazı ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Şehid Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın'ın cenazesi Ulus Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TİM ARKADAŞI CENAZEYE KATILDI

Şehit Erkan Yalçın ile aynı timde görev yapan Uzman Çavuş Mustafa Yeşilyurt cami avlusunda ağlayan şehit annesi Zeynep Yalçın'a sarılarak, "Ağlama ana, ben senin evladınım. O, benim de kardeşimdi" diyerek teselli etmeye çalıştı. Helikopter kazasından bir hafta önce izin alarak İstanbul'a gittiğini belirten Uzman Çavuş Mustafa Yeşilyurt, "Eğer izin almasaydım ben de o helikopterde olacaktım. Arkadaşlarım şehit düştü. İstanbul'dan gelerek şehit arkadaşımın cenazesine katıldım" dedi.

HAKAN GEMİCİ- GİRESUN

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]HAKAN GEMİCİ- GİRESUN

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici'nin cenazesi, memleketi Giresun'un Keşap ilçesinde toprağa verildi.

Dün Giresun’a getirilen şehidin naaşı, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde memleketi Keşap ilçesine getirildi. Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici için Keşap Merkez Kubbeli Camii’nde tören düzenlendi.

Sağanak yağış altında gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri erkan, bazı bakanlar tarafından çelenk gönderildi.

9.20121112151512.jpg

Törende 18 Ekim tarihinde Şehit Hakan Gemici ile evlenen Elif Gemici, eşinin beresine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Elif Gemici, ”Bana ‘Ben hiç girmek istemiyorum’ dedin. Şimdi de diyor musun, ‘Ben topraklara gitmek istemiyorum’ diye. Ellerinin çamurlarını öptüm yavrum. Ben öptükçe bana karşılık verdin yavrum” diye ağıt yaktı.

2 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

Baba Kemal Gemici de, oğlunun bir aydan da az bir süre önce evlendiğini kaydederek,” Daha 23 gün önce evlenmişti. ‘Ben evleneceğim dedin’ yavrum ‘Batıya tayin onlunca evlenirsin dedim de’, ‘Bir gün de olsa evleneceğim’ dedin. Yaktın beni. Şehit olacağım diyordun, işte oldun.” dedi.

Törenin ardından Kubbeli Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Şehit Hakan Gemici, Keşap ilçesine bağlı Altınpınar köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ile kamu kurum kuruluşlarının yetkilileri, Hakan Gemici’nin yakınları ile askeri erkan ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

BABA TABUTU BAŞINDA NE SÖYLEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

"GERİDE DAHA ASLANIM VAR"

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (23), Mersin'de düzenlenen törenle toprağa verildi. Oğlunun tabutu başına gelen babası, "Geride daha çok aslanım var." diyerek diğer oğullarını gösterdi.

Şehit Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in cenazesi sabah saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi morgundan alındı. Önce merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine götürülerek yakınlarından helallik alındı. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören için Muğdat Camisi'ne getirildi.eren-kizilgedik.jpg

Buradaki cenaze törenine şehidin annesi Müzeyyen babası Ergun ile kardeşleri Erdinç, Eda ve Yusuf Kızılgedik'in yanı sıra milletvekilleri, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesi ağabeyi Erdinç Kızılgedik, kardeşinin fotoğrafını sarılarak gözyaşı döktü. Annesi, babası ve ağabeyi şehidin tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Oğlunun tabutunun başına gelen baba Ergun Kızılgedik ise diğer oğlunu göstererek, "Geride daha çok aslanım var." diye seslendi.

Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı.

Vatandaşlar da terör örgütü aleyhine sloganlar atıp tekbir getirdi. Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin cenazesi Mersin Şehitliğinde toprağa verildi.

ANNENİN TABUT BAŞINDAKİ SÖZLERİ HERKESİ AĞLATTI. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur, memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tabuta sarılan anne Hanife Karasungur, 'Bize çok emeğin geçti, hakkını helal et' diyerek oğluna son kez seslendi. karasungur.jpg

10 Kasım 2012 tarihinde bütün Türkiye’yi yasa boğan helikopter kazasında 17 asker şehit olmuştu. Siir’in Pervari ilçesi Hasantepe mevkisinde icra edilecek operasyona katılmak üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzm. Çvş. Onur Karasungur ve Jandarma Uzm. Çvş. İbrahim Çelik için memleketleri Kayseri’de cenaze töreni düzenlendi. 

"BİZE EMEĞİN ÇOK GEÇTİ, HAKKINI HELAL ET"

Şehit Onur Karasungur’un hastaneden alınan naaşı Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı kasabasındaki babaocağına getirildi. Burada şehidin yakınlarından helallik istendi. Anne Hanife ve baba Bilgi Karasungur ile şehidin diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Türk bayrağına sarılı tabut kasaba meydanına getirildi. Burada da oğlunun tabutuna sarılan anne Hanife Karasungur, “Oğlum bize çok emeğin geçti. Hakkını helal et.” dedi.

Öğle namazı sonrası Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından şehidin cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit Karasungur, tekbir ve dualar eşliğinde getirildiği kasaba mezarlığında toprağa verildi. 

7 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

Cenaze törenine şehit yakınları ve Bakan Yıldız’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Ali Demiral, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı. 5’i erkek 2’si kız toplam 7 kardeşin en küçüğü olan şehit Onur Karasungur, 1,5 yıl önce göreve başlamıştı. Karasungur, bekardı.

GELECEK AY DÜĞÜN TARİHİ BELİRLEYECEKTİ . SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Teknisyen Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı (25)'yı son yolculuğuna binlerce kişi gözyaşları ve duayla uğurladı.

Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Teknisyen Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı'nın cenazesi, sabah saatlerinde Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada helallik alınan şehidin cenazesi daha sonra Delikliçınar Yeni Camii'ne götürüldü. Burada cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.
9.20121112151543.jpg

Şehidin annesi Cemile Avcı, resmi nikah yaptığı ancak henüz düğününü yapmadığı eşi Selin Avcı, kardeşi Sedat Avcı ve diğer aile bireyleri, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne, eş ve diğer yakınlarını görevliler teskin etmeye çalıştı. Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, cenaze namazında helallik istedi. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi bir süre askerler tarafından omuzlarda taşındı. Binlerce vatandaş cami avlusu ve yol kenarında toplanarak şehide son görevini yaptı.

Vatadaşlar şehidin naaşının geçişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Toplanan 10 bin kişi tekbir ve dualarla şehidi taşıyan top arabasının arkasından bir süre yürüdü. Terör örgütü aleyhine sloganların atıldığı cenaze töreni sonunda, şehit Teknisyen Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı, Denizli Asri Mezarlık Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

YETİM BÜYÜMÜŞTÜ

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinden olan, henüz 3 yaşındayken babası Muharrem Avcı'yı kaybeden ve yetim büyüyen Teknisyen Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı'nın 23 Kasım'da izinli olarak Denizli'ye gelerek düğün tarihini belirlemek için hazırlık yapmayı planladığı öğrenildi.

ŞEHİDİN HIRKASINI YÜZÜNE SİPER ETTİ. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde toprağa verildi.


SON KEZ EVİNE GETİRİLDİ
Sabah saatlerinde Turgutlu Devlet Hastanesi morgundan alınan Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in cenazesi, Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak’taki baba evine getirildi. Burada yoğun bir kalabalıkla karşılanan cenazeyi şehidin eşi Çiğdem Çetin kapıda karşıladı. Bu esnada şehidin evinin hemen yanında bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri okulun tellerine çıkarak ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Ayakta durmakta zorluk çeken Çiğdem Çetin, gözyaşlarına hakim olamadı. Genç kadın, gözyaşlarını saklamak için şehidin hırkasını yüzüne siper etti.

çiğdem-çetin.jpg

Çiğdem Çetin eşinin hırkasına sarılarak ağladı



BERESİ SANCAĞA ASILDI
Baba evinde okunan duaların ardından şehit Çetin, balkonlardan atılan karanfiller eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Merkez Pazar Camii’ne kortej yürüşüyle götürüldü. Güvenlik güçlerinin yoğun önlemler aldığı cenaze töreninde pek çok sokak trafiğe kapatılırken, Turgutlu sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit cenazesi kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından cami önünde sloganlarla karşılandı. Askerlerin omuzlarında cami avlusuna getirilen şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutuna eşi Çiğdem Çetin gözyaşları içerisinde son defa sarıldı. Şehidin babası Abdullah Çetin ise ellerini tabuta koyarak oğluna veda etti. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in naaşı cenaze aracına kadar askerler tarafından omuzlarda taşındı. Cenazenin hemen arkasında bir askerin elinde taşıdığı Türk Bayrağı’nın sancağına şehidin beresinin asılı olması dikkat çekti.

10.20121112151605.jpg

Merkez Pazar Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İzmir Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Ercan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti MYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Turgutlu Belediyesi Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

KIZ KARDEŞLERİNDEN ASKER SELAMI... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi memleketi Gümüşhane’de son yolculuğuna uğurlandı.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde düzenlenen cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, şehit askerin ailesi ve binlerce vatandaş katıldı.

nuran-ve-ilknur-tüfekçi.jpg
 Kızkardeşleri tabuta asker selamı verdi

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Binlerce kişinin katıldığını cenaze namazını Gümüşhane İl Müftüsü Süleyman Aktaş kıldırdı. Aktaş, namaz öncesi şehitlik mertebesinin yüceliğinden bahsetti. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler şehidin tabutunu omuzlaması sırasında tabutun yanına gelen Baba Kenan Tüfekçi, Anne Asiye Tüfekçi, kız kardeşleri Nuran ve İknur ve erkek kardeşi Yakup gözyaşlarına boğuldu.

Cenazeye ayrıca Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından çelenk gönderildi. Törenin ardından yüzlerce araç konvoyu eşliğinde Bakan Bayraktar ve beraberindekiler şehidin defnedileceğini Akçal köyüne hareket etti.
Şehit asker Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi, ikinci namazının müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Öte yandan, Gümüşhane-Tirebolu karayolu tören boyunca ulaşıma kapandı.

ANNESİ NE İÇİN SÖZ VERDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi, memleketi Adana'nın Feke ilçesinde toprağa verildi.

Bekar olan ve 3 yıl önce göreve başladığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Erdal Tekin'in (24) cenazesi, Adana Askeri Hastanesi morgundan alınarak cenaze nakil aracıyla Feke'nin Gürümze köyüne getirildi. Şehidin tabutu törenin yapılacağı Gürümze Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirildiği sırada vatandaşlar tekbir getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. 

"AĞLAMAYACAĞIM SANA SÖZ VERDİM"

erdal-tekin.20121112152947.jpg

Şehidin annesi Yüksel Tekin tabut başında

Yakınları ise feryat edip gözyaşı döktü. Baba Rafi ve anne Yüksel Tekin, tabuttaki evlatlarının fotoğrafını öptü. Şehit annesi, "Ağlamayacağım. Sana söz verdim" dedi.
Törene katılanlar, şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Sibel Tekin baygınlık geçirdi. Sedye ile ambulansa götürülen Sibel Tekin’e sağlık görevlileri müdahale etti. Özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de törenin yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Şehidin cenaze namazını Adana Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Şehidin tabutu bir süre askerlerin omzunda taşındı. Daha sonra vatandaşlar şehidin tabutunu omuzlarında taşıyarak, sloganlar eşliğinde köy mezarlığına getirdi. Şehidin naaşı burada gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenaze törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da katıldı.

cenazeler.jpg