BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  DÜNYA

Türkiye- Rusya ilişkileri krize girer mi?

El Bab'ta yaşanan saldırı sonrası Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler bozulur mu? Duma'nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıytkin, Rusya'nın bu konuda üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Abone ol

RUSYA Parlamentosu'nun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıytkin, El Bab'da yaşanan olayla ilgili başsağlığı dileklerini iletti.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıytkin, ne Rusya ne de Türkiye’nin gerilimin tırmanmasından yana olmadıkları için El Bab'da yaşanan trajik olayın ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmayacağını açıkladı.RIA Novosti’ye konuşan Şvıytkin, “Olup bitenlerle ilgili öncelikle başsağlığı dileklerimi iletmek isterim. Bunun yanında ne Rusya’nın ne de Türkiye’nin aralarındaki gerilimin tırmanmasından yana olmadıklarını ve aramızdaki ilişkilerin bozulmaması için gerekli tüm adımları atacaklarını söylemek isterim” dedi.

Rus yetkili ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’nın Türkiye için bir çok konuda kilit müttefiklerinden biri olduğunun bilincinde olduğu yönündeki düşüncelerini aktardı.