BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.446,26
HABER /  DÜNYA

Türkiye Rusya arasında uçak krizi! Şoke eden iddialar gerçek mi?

RUSYA ile Türkiye arasında bir kez daha uçak krizi yaşanıyor. Rusya medyası İdlib'de vurulan Suriye uçağı sebebiyle Türkiye'yi suçlarken, Metehan Demir de bomba bir iddia ortaya attı. İddiasına göre Rusya Türkiye'ye Suriye'deki hava sahasını kapattı. İşte sarsıcı iddialar;

Abone ol

AFRİN harekatının üçüncü haftasında şaşırtan iddialar var. Suriye'nin İdlib kentinde cumartesi günü Rus Su 25 uçağının düşürülmesiyle ilgili Rusya basını Türkiye'yi suçlamaya başladı. Yapılan haberlerde "İdlib'de uçağımızı Türkiye yanlısı militanlar düşürdü' yorumlarına yer verildi.

Rus uçağının düşürüldüğü anın video kaydının yayımlanması da Rus Savunma Bakanlığı'nın sessiz kalmak istemediğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Rus medyasında uçağın vurulmasının Soçi'de 29-30 Ocak'taki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin sonuçlarından memnun olmayan (ÖSO)'nun komutanlarının özel operasyonu olduğu iddiası da yer aldı.

Rus medyasına konuşan askeri uzman Vladimir Popov ise doğrudan Erdoğan'ı sorumlu tuttuğu ve "Türkiye yanlısı militanların Rus uçağını vurduğu gayet açık. Bu hamlelerin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun ahbap çavuşları var" dedi.

METEHAN DEMİR'İN İDDİASI GERÇEK Mİ?

Türk medyasında da Rus Su 25 uçağının vurulmasıyla ilgili çarpıcı bir iddiayı Metehan Demir dile getirdi. Gazeteci Metehan Demir'in iddiasına göre Rusya uçağın vurulmasının ardından Suriye hava sahasını Türk uçaklarına kapattı.

Metehan Demir'in dediğine göre Rusya bugün gündüz saatleri itibarıyle Türkiye'nin hava sahasını kullanması konusunu askıya aldı. Demir'in iddiasına göre Rusya yaralanan askerlerimiz için sağlık ve yaralı tahliye helikopterlerinin Suriye’ye uçmasında bile sıkıntı yaratıyor. ABD'nin ve Türkiye'ye karşı uluslararası alanda PYD'nin yanında duran Avrupa'nın ardından, Moskova'nın bu tutumu Ankara'da büyük hayal kırıklığı yarattı.