BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.475,10
HABER /  GÜNCEL

Türkiye NATO'dan Patriot istedi!

Patriotlar için bir kez daha NATO'ya başvuran Türkiye'ye olumlu cevap geldi.

Abone ol
Türkiye, Suriye’den gelecek olası füze saldırılarına karşı geçen yıl NATO’dan istediği Patriot füzelerinin bir yıl daha kalması için NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’e mektup gönderdi. Türkiye'nin talebini ele alan NATO büyükelçileri, bu teklifi olumlu karşıladı.
 
Dışişleri yetkilileri, Rasmussen’e geçen hafta gönderilen mektupta, Genel Sekreter’den Patriotları Türkiye’ye gönderen Almanya ve Hollanda nezdinde gerekli girişimlerin yapılmasının istendiğini söyledi.
 
Taleple ilgili konuşan bir NATO yetkilisi, ittifaka üye ülkelerin büyükelçilerinin bugün Brüksel'de yaptığı toplantıda Ankara'nın talebini değerlendirdiğini belirtti. NATO yetkilisi, toplantıda, Türkiye sınırındaki istikrarsızlığın "Patriot füzelerinin süresinin uzaltılmasını gerektirdiği" sonucuna varıldığını söyledi.
 
Nitekim Ankara da Patriotların süresinin uzatılmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı görüşünde. Ancak Patriotların bir yıl daha Türkiye topraklarında kalabilmesi için Almanya’nın konuyu yine Federal Parlamento gündemine getirmesi bekleniyor. Aynı süreç, Hollanda’da da yaşanacak. ABD’de ise herhangi bir sıkıntı görünmüyor. ABD, Almanya ve Hollanda tarafından yollanan Patriot bataryalarının 2014 Ocak’ına kadar görev yapması öngörülmekteydi.