BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Türkiye korkusundan bayraklar indi

Suriye-Türkiye sınırından kameralara yansıyan ilginç bir ayrıntı var... Suriye, bayrakları indirdi...

Abone ol

Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye-Suriye sınırında gergin bir bekleyiş hakim. Bölgeden gelen bir detay var ki komşunun Türkiye'den çekindiğinin kanıtı olarak sunuldu. Suriye, Türkiye korkusundan sınırdaki askeri üs bölgelerinde bayrakları indirdi.

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Denizgören köyü ile sınır komşusu olan Lazkiye kentine bağlı bazı yerleşim bölgelerinde yer alan ve Denizgören’den de görülebilen askeri üslerdeki Suriye bayrakları indirildi.

Denizgören Köyü Muhtarı Sinan Doğru, “Gerek bölgedeki incelemelerimizde, gerekse de Suriye sınırında yer alan karakollara yakın bölgede hayvanlarını otlatan çobanlar, Suriye bayraklarının indirildiğini gördü. Söz konusu bayrakların Türk savaş uçağının düşürülmesi sonrasında indirilmesi dikkat çekici” dedi.

“TÜRKİYE’NİN SALDIRISINDAN
KORKTUKLARI İÇİN BAYRAĞI İNDİRDİLER”

Denizgören köyü sakinlerinden Kerim Tufan da, Suriye sınırında yer alan ve köylerinin dağlık bölgesinden de rahatlıkla görülebilen karakolda daha önce bayrak direğine asılı olan Suriye bayrağının indirildiğini söyledi.

2.20120626102637.jpg

Tufan, “Kendi karakollarından bayrağı indirdiklerini gördük. Bunu korkularından yapmış olabilirler. Çünkü Türkiye’ye çok yakın bir bölgede yer aldıkları için Türk askeri uçağının düşürülmesinin ardından, Türkiye’nin Suriye’ye olası bir askeri müdahalesinden korkuyorlar. Ve bu saldırıdan zarar görmek istemedikleri için bayrağı indirmiş olabilirler” diye konuştu.

1.20120626102625.jpg

PATLAMAYI İLK ONLAR DUYDU
HABERİ EN SON ONLAR ÖĞRENDİ

‘RF-4E (Phantom)’ tipi uçağın Suriye tarafından düşürüldüğü saldırı sırasında patlama sesini duyan ancak bu duruma bir anlam veremeyen Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Denizgören köyü sakinleri, yaşananları ancak saatler sonra televizyondan öğrendi.

Türkiye’nin Suriye sınırındaki en son köyü olan ve 44 haneden oluşan köyde yaşayanlar, olayı ilk başta Suriye’nin Lazkiye kentindeki muhalifler ile ordu birlikleri arasındaki çatışma sandıklarını, son duydukları patlama sesinin ise bugüne kadar duyduklarından çok farklı olduğunu dile getirdiler.
1.20120626104353.jpg
Köy muhtarı Sinan Doğru, öğle saatlerine doğru önce uçağın sesini duyduklarını ancak havanın sisli olması nedeniyle uçağı göremediklerini belirterek, “Bir süre sonra ardı ardına patlama sesleri, sonrasında da silah sesleri duyduk. Bölgede bir şeyler olduğunu hissettik. Ancak yaşadıklarımıza hiçbir anlam veremedik. Köyümüzde ne cep telefonu ne de sabit telefonlar ile iletişim kuramıyoruz. Bu nedenle de olayın Türk savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesi olayı olduğunu televizyonlardan öğrenebildik” dedi.

ŞAM'DA ÖLÜM SÜRÜYOR

Suriye'nin başkenti Şam'ın bazı banliyölerinden patlama ve yoğun silah sesleri yükseliyor.

Patlama sesleri sabahın erken saatlerinde kentin genelinde duyulurken muhalif kaynaklar, ordunun başkentin Hame beldesininin top ateşine tutulduğunu ve beldeden yoğun silah seslerinin geldiğini bildirdi.

BÖLGEDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Hame'de ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren kaynaklar, top atışı nedeniyle bölgeden dumanların yükseldiğini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin Şam'ın Dumar ve Kadisiye bölgesindeki tüm yolları kapadığını belirten Şam haber ağı ise, operasyonlar nedeniyle bazı bölgelerde elektrik ve iletişiminin kesildiğini aktardı.