BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  EKONOMİ

Türkiye ilk 10 ekonomiye girecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023 hedefleri için umutlu konuştu.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğini düşündüğünü söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Düzce Ticaret Odası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ankara Ticaret Odası'nın bir odasında 60 yıl önce kurulan TOBB'un bugün ikiz kulelere sahip olduğunu anlattı. 

TOBB'un büyük gelişme katettiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ''Başarımız bu birliktelik sayesinde oldu. Binlerce şükürler olsun, bu noktaya kadar geldik'' diye konuştu. 

Hisarcıklıoğlu, Türk müteahhitlik sektörünün Türkmenistan'da rekor düzeyde iş aldığına işaret ederek, şunları kaydetti: 

''Son ayda almış oldukları işin toplam tutarı 4,7 milyar dolardır. Bu rakam, Türk özel sektörünün Türkmenistan tarihinde ilk kez aldığı bir rekordur. Onlar gece gündüz orada mücadele ederken, bizim koşmamamız olamaz. Bakın, nereden nereye geldik? 

2002 genel kurulumuzda, 'Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girecek' demiştik. Devletin ortak hedefi de bu yönde oldu. Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğini düşünüyorum.''

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, TOBB'un kuruluşunun 60. yıl dönümü dolayısıyla Düzce Ticaret Odası üyelerine plaket verdi.