BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.506,99
HABER /  GÜNCEL

Türkiye dünyanın sığınağı haline geldi

Dünya ekonomik kriz ve resesyon korkusuyla yaşarken, dünya ekonomilerinin güçlü isimleri bu konuda hemfikir...

Abone ol

Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olduğunu bir kez daha gösterdi. Borç kriziyle boğuşan Avrupa ve ABD'de 'resesyon yaşanacak mı?' korkularının sürdüğü bir dönemde dünya devlerinden Türkiye için olumlu raporlar art arda gelmeye başladı.

Dünyanın en büyük yatırım fonlarının güvenli liman olarak gördüğü ve bu yüzden Türkiye'de şirket almak için harekete geçtiği bir dönemde ABD'li dev yatırım bankası Morgan Stanley önemli bir rapor açıkladı. Citi group, Unicredit ve Deutsche Bank'ın ardından gelen Morgan Stanley raporundaDoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika portföyü içinde Türkiye hisse senedi piyasası için tavsiyesini "eşit ağırlık"tan "ağırlık artır"a yükseltti.

CİTİ DE YÜKSELTTİ

ABD'li dev Citigroup da 30 Ağustos'ta Türkiye'ye için olumlu bir rapor açıklamıştı. Citi'nin raporunwda, İMKB'nin son dönemde rakiplerine göre düşük performans göstermesi, enflasyon baskılarındaki hafifleme, çekici değerlemeler ve Türkiye'nin düşük petrol fiyatlarından fayda sağlayacak öncü ülkelerden biri olması nedeniyle Türkiye hisse senetleri piyasası için tavsiyesini "nötr"den "ağırlığını artır"a (overweight) çıkardığını belirtti.

AVRUPA DÜŞTÜ İMKB ÇIKTI

Türkiye'ye yönelik olumlu raporlar İMKB'de yükseliş yaşanmasına yol açtı. Borç krizinin derinleşeceği endişeleri ileAvrupa borsaları dün düşerken, İMKB, Morgan Stanleyn'in raporunun getirdiği olumlu 55 bin 59 puana kadar yükseldi. Ancak daha sonra gelen bir miktar satışlarla endeks günü 55 bin 19 puandan tamamladı. Hisse senetlerindeki günlük değer artışı yüzde 1.79 oldu. Avrupa'da ise banka hisselerinin son 29 ayın en düşük noktasına gerilemesi borsaları vurdu. Alman Alman DAX 1.00, Fransız CAC 1.13, İtalyan FTSEMIB yüzde 1.98, İspanya IBEX 35 ise 1.61 geriledi.ABDborsaları da dün düşüş yaşandı.Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1,87,Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 1.66 geriledi.