BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye bu sır görüşmeyi konuşuyor

Kamuoyu bu sürpriz görüşmeyi konuşuyor. Başbakan Erdoğan, emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile biraraya gelecek.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakanlık Resmi Konut'u bu akşam saat 19.00'da ilginç bir buluşmaya sahne olacak. Başbakan Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü kabul edecek.

Türkiye'de gündeme bir konu daha eklendi. Bu akşam spekülasyonlara açık bir buluşma gerçekleşecek. Yoğun gündem arasında bu ikilinin görüşmesi merak konusu oldu. İçeriğe dair kimse bir şey bilmiyor. Hal böyle olunca spekülasyonlar ve söylentiler alıp başını gidiyor. 

TALEP ÖZKÖK'TEN GELDİ

Görüşme talebinin Özkök'ten gelmesi bu merakı iyice artırdı. Bu ikili neler konuşacak? Özkök, Erdoğan'a ne diyecek? Sır zirveden hangi ayrıntıların yansıyacağı buluşma sonrası şekillenecek. 

BÜYÜKANIT İLE İLGİLİ Mİ?

Kulislerde konuşulanlara göre zirvenin ana konusu Yaşar Büyükanıt olacak. İnternet andıcı davasında Başbuğ, hükümet aleyhindeki sitelerin kendisinden önce kurulduğunu söyleyerek Büyükanıt'ı işaret etmişti. İfadeler üzerine savcılığın Büyükanıt hakkında inceleme başlattığı haberleri basında yer almıştı.

ÖZKÖK VE BÜYÜKANIT 7 GÜN ÖNCE BULUŞMUŞLARDI

Özkök ve Büyükanıt en son İzmir Karşıyaka'da 6 Haziran'da bir restaurantta görüntülenmişlerdi. Eşlerinin de olduğu yemekte ikilinin hayli keyifli oldukları gözlenmiş ve sohbetleri uzun sürmüştü. Bugünkü görüşmenin 7 gün önceki buluşmanın hemen sonrasına denk gelmesi dikkat çekti.

DARBE OLUŞUMLARINA KARŞI DURDU

2002-2006 yılları arasında TSK'nin tepesinde yer alan Özkök, darbe oluşumlarına karşı duruşuyla bilindi. Hükümete karşı yumuşak olmakla suçlanmış ve sert bir komutan bekleyenlerin hedef tahtasından hiç inmemişti. Hatta bu yönüyle mesai arkadaşlarının sert eleştirilerine maruz kalmıştı. Yüzlerce komutan içerideyken o suçlamaların hep uzağında kaldı. Emir komuta zinciri içerisinde çalışan TSK'da bu durum bazı kesimlerce tuhaf karşılandı.

BALYOZ SANIKLARI MAHKEMEYE ÇAĞRMIŞTI

Özellikle Balyoz davasında yargılanan sanıklar, Özkök'ün tanık olarak dinlenmesini talep etmişlerdi. Ulusalcı çevreler tarafından iktiara yakın olmakla suçlanan Özkök, darbe davalarında sanıkların eleştiri oklarına hedef olmuştu.

28 Şubat soruşturmasında Çevik Bir'i gözaltına alındığı sırada Manisa'da bir okul açılışına katılan Özkök'ün protokolde Bülent Arınç ile birlikte yaptıkları keyifli sohbet çok konuşulmuştu.

3 "DİLSİZ ŞEYTAN"DAN BİRİ

Yine Balyoz davası sanıklarından emekli albay Kemal Dinçer, bir yıl önce duruşmada yaptığı savunmasında “Bilip de susanlara soruyorum; dilsiz şeytan olmaya değer mi makam?” diye konuşmuştu. Dinçer, düzmece olduğunu iddia ettiği planın yazımında, düzenlenen seminerde hiçbir görev almadığı halde zulme uğradığını iddia etmişti. Hakimin "kimi kastediyorsunuz" sorusuna Dinçer, şu 3 ismi vermişti Dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Başbuğ...

"SİLAH ARKADAŞLARINI SATTI" ELEŞTİRİSİ

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, geçtiğimiz aylarda yapılan duruşmada “Lütfen gelsinler. Bir kurumda herşeyden komutan sorumludur. Cevabını o vermek zorundadır. 2 komutanın mutlaka gelmesi gerekir. Harp Okulu’na girenler ’Ölüme kadar beraberiz’ yemini ederler. Silah arkadaşlarının yanında durmaları gerekir. ’Biz ölüme kadar beraberiz’ diyorlar. Gelsinler, söyledikleri lafın arkasında dursunlar” diye konuşmuştu.

"ÖZKÖK DARBE PLANLARINI BANA GÖSTERDİ"

Ergenekon davası kapsamında ifade veren Aytaç Yalman, Özkök'ün 2004 yılındaki darbe oluşumlarına karşı tavrını bu sözlele anlatmıştı.

“Ayışığı ve Yakamoz adlı darbe planlarını Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök 2004 bahar aylarında odasında bana gösterdi. Kendisi tarafından bilgimin olup olmadığı soruldu. Ben de bilgimin olmadığını söyledim. Bunun üzerine kendisi de ‘ben de öyle tahmin etmiştim’ dedi. Esasen bir slayt sunumu şeklinde öğrendim ben de bu planların ne olduğunu. Planı okuyunca kendimin de bu plandan dışlandığına muttali oldum.”