BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05

Türkiye araba dönüşümünün merkez üssü olacak

Türkiye araba dönüşümünün merkez üssü olacak

Dünya otomobil devlerinin kendisini hayranlıkla izlediği DizaynVip by Erbakan Malkoç markasının yaratıcısı Erbakan Malkoç, yılın ikinci yarısında konuşan otomobil ile sektörde çığır açmaya hazırlanıyor.

Türkiye araba dönüşümünün merkez üssü olacak

Otomobil ve teknoloji kelimeleri yan yana gelince aklınıza hangi ülkeler geliyor? ABD? Japonya? ya da Almanya? Evet, biliyoruz ki neredeyse hepiniz bu 3 ülkeden birinin ismini zikrettiniz. Şimdi tüm bildiklerinizi bir kenara bırakın ve aşağıdaki röportajı okumaya hazır olun. Çünkü Erbakan Malkoç, bir Türk’ün dünyadaki kuralları alt üst edemeyeceği inancını yıkarak ülkemizin ismini dünyanın dört bir yanında duyuruyor. Dünya otomobil devlerinin kendisini hayranlıkla izlediği Malkoç, yılın ikinci yarısında konuşan otomobil ile sektörde çığır açmaya hazırlanıyor.

Türkiye araba dönüşümünün merkez üssü olacak

- Bu sene DizaynVip by Erbakan Malkoç markasını dünya arenalarında sıkça duyduk ve açıkçası bizleri gururlandınız. 2017 yılının ilk yarısına baktığınızda DizaynVip olarak nasıl bir dönem geçirdiniz? ERBAKAN MALKOÇ: DizaynVip olarak 2017 yılı için “bizim altın yılımız” diyebilirim. Bu sene başarılarımızın üzerine yeni başarılar ekledik. Önemli atılımlar gösterdik. Bunlardan birincisi katıldığımız fuarlar oldu. Dünyanın en büyük otomobil fuarları arasında yerini alan ve bu sene 87.’si düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nın otomobil sektörü açısından ayrı bir yeri bulunmaktadır. Dünyanın en zengin ülkelerinden İsviçre’de düzenlenmesi dolayısıyla otomobil üreticileri için bu fuar, aynı zamanda bir şov alanı da… Bu sene fuara 62 ülkeden 180 firma katılım gösterdi ve fuarda 900 model sergilendi. Kompakt araçlardan egzotik hiper otomobillere, dünyanın en pahalı tasarımlarından fütüristik konseptlere kadar çok geniş çeşitlilikte otomobiller fuarda yerini aldı. Biz de otomobil dönüşüm sektöründe yer alan tek Türk firma olarak fuarda yerimizi aldık. Akabinde katıldığımız 17. Auto Shanghai 2017’ye ise tam 1 milyon ziyaretçi geldi. 25 ülkeden 1500 firmanın arasında tek Türk olarak yer almamız gurur vericiydi. Düşünün yanımızdaki stantta Bugatti, diğer yanımızda dünya devleri Lamborghini, Porsche, Bentley ve bu markaların arasında bir Türk Markası olarak DizaynVip By Erbakan Malkoç. Bu öyle büyük bir gurur ki… Bayrağımızı uluslararası arenalarda gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz. 12-24 Eylül tarihleri arasında 67. İAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nda otomobil dönüşümünde katılan tek Türk firması olarak yine DizaynVip by Erbakan Malkoç markasını göreceksiniz. Ülkemiz işte hep böyle büyük mutlulukları hak ediyor. Diğer bir başarı noktamız ise Mercedes-Benz ile vip araç dönüşümünde yetkili van partner’lık antlaşmamızı uzatmamız oldu. Üçüncüsü ve en önemlisi de yılın son çeyreğinde lanse edeceğimiz “konuşan araba”! Hazır olun, dünya’da otomobil dönüşümünde taşları yerinden oynatacağız.

Türkiye araba dönüşümünün merkez üssü olacak

-Konuşan araba, hepimizi oldukça heyecanlandıran bir konu. O konuya gelmeden, öncelikle biraz fuarlardan konuşmak istiyorum. Her iki fuarda da DizaynVip By Erbakan Malkoç standına olan ilgi nasıldı? E.M: Her iki fuarda da “Siz söyleyin, o yapsın” mottosuyla hayata geçirdiğimiz ve dünyanın en önemli isimlerinin sahip olmak için sıraya girdiği “DV-Diamond” aracımızla yer aldık. Dünya basını ve otomobil tutkunları tarafından çok yoğun ilgiyle karşılaştık. Fuarın ilk gününden son gününe kadar standımız büyük ilgi ve merakla ziyaret edildi. Dünya otomobil devlerinin yapamadığı bir tasarımı “Made in Turkey” damgası vurarak dünya arenalarına çıkartmaktan büyük gurur duyuyoruz. Dünyanın en önemli iş insanlarının ihtiyaç duyduğu ve lükse dair her şeyin bir arada sunulduğu, bir uzay kapsülünü andıran “DV-Diamond” modelimize otomobil tutkunları; kapılar açılsın, kahve makinesi hazırlansın, masaj koltuğu aktif hale getirilsin, perdeler kapatılsın gibi komutlar verdi ve aracımız tüm bu komutları yerine getirdi. DV Diamond aracımızda tam 196 parçayı sesle hareket edebiliyoruz. 1,5 kilometre kablo kullandığımız, hand-made özelliği taşıyan DV-Diamond için 8 ay sıra beklemek gerekiyor. Bugün Çinliler dünya otomobil üreticilerinin tasarımlarını taklit ederlerken, bizim tasarımlarımızı taklit edememeleri aslında teknolojide ve tasarımda ne kadar ileride olduğumuzu da gösteriyor.

Türkiye araba dönüşümünün merkez üssü olacak

-Cenevre Fuarı’nda aynı zamanda MotoGP Dünya Şampiyonu Jorge Lorenzo da standınızı ziyaret etmiş. E.M: Biliyorsunuz 29 yaşındaki Lorenzo, tam 5 kez MotoGP Dünya Şampiyonu oldu. Lorenzo üst üste kazandığı başarılarla efsane pilotların arasına ismini yazdırdı bile. Kendisi bizim tasarımlarımızı yakından takip eden biri olarak standımızı ziyarete geldi ve DV Diamond modelimiz için siparişte bulundu. Araca adımını attığı an, hayranlığını gizleyemedi.