BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,98
ALTIN 2.506,86
HABER /  DÜNYA

’’Türkiye AB’ye üye olsaydı...’’

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin üye olması dahilinde AB’nin Ortadoğu’da yaşananlara karşı duruşunun da...

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin üye olması dahilinde AB’nin Ortadoğu’da yaşananlara karşı duruşunun daha farklı olacağını söyledi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’ye üyelik ve AB’nin Ortadoğu’daki tavrıyla ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye üye olmuş olsaydı AB’nin Mısır’daki darbeye ’’darbe’’ diye niteleyeceğini ifade eden Bağış, ’’Türkiye üye olsaydı, AB Mısır’da darbeye darbe, vahşete vahşet diyebilirdi. Bölgesel ve küresel konularda çok daha etkili olabilirdi’’ dedi.

’’MÜZAKERELERİ YAVAŞLATMAK EN ÇOK AB’YE ZARAR VERDİ’’
AB dönem başkanı Litvanya’dan taleplerini dile getiren Bağış, ’’AB dönem başkanı Litvanya’dan talebimiz ve olması gereken ’Adil Müzakere’dir. Türkiye ile müzakereleri yavaşlatmak en çok AB’ye zarar verdi. Litvanya Cumhurbaşkanı ’AB uzlaşıya dayalıdır. Uzlaşı varsa bir günde üye olursunuz. Uzlaşı yoksa sebzelerin ebadı bile sorun olur’ demişti’’ açıklamalarında bulundu.
(İHA)