BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  DÜNYA

Türkiye ABye girmeli

Fransa eski Başbakanı Rocard Türkiye'nin AB'ye girmesi gerektiğini söyledi

Abone ol

Eski Fransa Başbakanı Michel Rocard, ''Sarkozy'nin Akdeniz Birliği önerisi AB'ye ters düşüyor'' dedi.

Michel Rocard, Türkiye'nin AB üyeliğini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine de konunun çok fazla konuşulduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kendi kendimizi korkutuyoruz. Önümüzde daha 10 yıl var. Bunlar teknik konular, tartışılır. Ama daha 8, 9 belki 10 yıl var. Bu sürenin sonunda Türkiye AB'ye girmek istiyor mu, bu önemli. Hala istiyorsa, girmeli. Şimdiden konuşmanın hiçbir anlamı yok. Ama biz istiyoruz.''

Rocard, Postacıoğlu Hukuk Bürosu'nun 100. yıl kutlamaları için Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen yemekten önce AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin kendisine yaptığı AB'nin Akdeniz ülkeleriyle ilişkilerini araştıracak gruba başkanlık etmesi önerisini reddettiği yönünde Fransız basınında çıkan haberlere ilişkin soru üzerine Rocard, Sarkozy'nin böyle bir teklifte bulunduğunu, teklife 'hayır' demediğini, ancak prosedürün kötü olduğunu fark ettiğini söyledi.

''Sarkozy'nin Akdeniz Birliği önerisi AB'ye ters düşüyor'' diyen Rocard, ''Lanse ettikleri şeylere, AB'ye ters düşeceği, kurumlarını kötü yönde etkileyeceği ve tartışma yaratacağı gerekçesiyle karşı çıktım. Ben AB'de tartışma istemiyorum. Benim anlayışımda çatışma yoktur'' diye konuştu.