BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkeş'in yazma dediği o ayrıntı ortaya çıktı!

Davutoğlu'nun bakanlık teklifine evet dediği için MHP'de disiplin kuruluna sevk edilen Türkeş'in, hafta sonu verdiği röportajda "Devlet sahipsiz kaldı" dediği ortaya çıktı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifiyle ilgili MHP'de büyük bir sürpriz yaşandı. MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine 'evet' dedi.

Ankara kulislerine göre Türkeş, Başbakan Yardımcısı olacak. Kararını açıklaması sonrası Türkeş kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

TUĞRUL TÜRKEŞ: DEVLET SAHİPSİZ KALDI

Bu gelişmeler sonrası Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, bugünkü yazısında 4 gün önce Tuğrul Türkeş ile yaptığı röportajla ilgili çarpıcı bir detaya yer verdi. Türkeş'in "Her şey tamam ama devlet sahipsiz kaldı" şeklinde bir açıklamada bulunduğunu belirten Çelik, bu sözleri Türkeş'in ricası üzerine o gün kaleme almadığını ifade etti.

İşte Çelik'in yazısındaki o kısım;

"Tuğrul Türkeş, dört gün önceki telefon görüşmemizde, "Herşey tamam ama devlet de sahipsiz kaldı" açıklaması için "Bunu yazma" dedi.

Ben de yazmadım doğal olarak.

Ancak şimdi, dün itibariyle durum değişti.

Şöyle ki…

Partisi tarafından 'hain' ilan edilmeyi göze alarak bakanlık görevini kabul eden Tuğrul Türkeş, şimdi kamuoyuna bu kararının gerekçesini zaten kendisi açıklayacak.
Dolayısıyla, Pazar günü öğleden sonra telefonda bana söylediklerini, bugün itibariyle bizzat seslendirecek.

O yüzden, zannederim o cümlelerini bugün yazmamda, Tuğrul Türkeş açısından da herhangi bir sakınca kalmamıştır. Çünkü dediğim gibi, artık zaten kendisi bu gerekçe ile hareket ettiğini söyleyecek.

"TELEFONUNU SEKRETERİNE YÖNLENDİRMİŞ"

Bu arada, durum böyleyken bile, dün gün boyu aradım Türkeş'i. Telefonunu sekreterine yönlendirmişti. Yazılı kısa mesajlarıma da yanıt gelmeyince, yukarıda izah ettiğim gerekçeyle, artık tam bir haber niteliği kazanan o sözlerini şimdi yazıyorum yeni bakanın.
Daha doğrusu, muhtemelen, MGK üyesi de olacak yeni Başbakan Yardımcısının.

"AK PARTİ'DEN ADAY OLABİLİR"

Son bir not…

Geçici seçim hükümetinde bakanlık görevini kabul etmesiyle birlikte partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş, belli ki kısa süre içinde MHP'den ihraç edilecek.
Bu durumda, Türkeş'in 1 Kasım 2015 erken genel seçiminde Ak Parti'den aday olmasına da şaşırmamak gerekiyor.

Bu son not, herhangi bir bilgi ya da duyuma dayanmıyor. Tamamen gazeteci öngörüsü. Tahmin yani."