BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Türkan Şoray’a anlamlı ödül

15’inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ünlü oyuncu Türkan Şoray’a ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi. Festivalde sahne ala...

Abone ol

15’inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ünlü oyuncu Türkan Şoray’a ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi. Festivalde sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Selda Bağcan, hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
64 ülke temsilcilerinin katıldığı 15’inci Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Büyükçekmece Mimar Sinan Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen festivalin 6’ıncı gününde Trabzon’dan Erzurum’a kadar birçok yöreye ait halk oyunları sergilendi.

SİNEMANIN SULTANINA ‘YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ’
Festival programında Türk Sineması’nın ünlü yıldızı Türkan Şoray, Müjdat Gezen ve gazeteci Uğur Dündar’a ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi. Ödülünü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün elinden alan Türkan Şoray, kendisine ilgi gösteren Büyükçekmecelilere teşekkür etti.
Türkan Şoray, “İnşallah hak etmişimdir. Sevgi o kadar güçlü bir duygu ki; birbirimizi hep aşkla sevelim. Sizi çok seviyorum” dedi.

SELDA BAĞCAN’DAN MÜZİK ZİYAFETİ
Gecenin sonunda sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Selda Bağcan sahne aldı. Ünlü sanatçı, söylediği türkülerle sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Büyükçekmece Belediyesinin gerçekleştirdiği festivale her sene katıldığını belirten Tülay Özşen, “Doğru ve yerinde buluyorum gerçekten çok güzel bu yıl 15’inci senesi her geçen gün biraz daha güzelleşiyor” dedi. Festivale izleyici olarak katılan Erol Aydın ise, festivali ilgi ve heyecanla takip ettiğini dile getirdi.
(İHA)