BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,10
HABER /  GÜNCEL

Türk vekilin protestosu Netanyahu'yu şoke etti!

Hollanda Parlamentosu'nu ziyaret eden Netanyahu, Denk Partisi'nin Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu'nun protestosuyla karşılaştı.

Abone ol

Hollanda Parlamentosu'na ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu, Türk vekil Tunahan Kuzu tarafından protesto edildi. Filistin rozeti takan Kuzu, Netanyahu'nun elini havada bıraktı.

İsrail Başbakanı Netanyahu çeşitli temaslarda bulunmak için iki günlük ziyaret için Hollanda'ya gitti. Bu kapsamda Hollanda Parlamentosu'nu ziyaret eden Netanyahu, Denk Partisi'nin Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu'nun protestosuyla karşılaştı. Türk vekil Kuzu, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki olarak Netenyahu'yu protesto etti.

Netanyahu'yu Filistin rozetiyle karşılayan Kuzu, milletvekilleriyle tek tek tokalaşan İsrail Başbakanı'na elini uzatmayan tek isim oldu. Netanyahu ise bu protestoyu şaşkın bir yüz ifadesiyle karşıladı.

Öte yandan Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Hollanda'da Netanyahu karşıtı gösterilere ve İsrail Başbakanı'nın savaş suçlarından yargılanması yönünde yapılan çağrılara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

Gendelman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hollanda hükümeti, İsrail'in samimi dostudur. Filistinlilerle barış sürecini ileriye götürmek, Gazze'de yaşam şartlarının iyileştirilmesini sağlamak için Hollanda'yla birlikte çalışıyoruz. Çünkü biz oradaki halka yardım etmek istiyoruz" dedi.

Hollanda'da düzenlenen Netanyahu karşıtı gösterileri ve savaş suçlarından yargılanması yönünde yapılan çağrıları görmezden gelen Gendelman, "İsrail'in destekçilerinin, Netanyahu'yu Yahudi trompetiyle karşıladıklarını, Netanyahu'yu ve İsrail'i sevdiklerini söylediklerini" aktardı.

"SAVAŞ SUÇUNDAN YARGILANMALI"

Hollanda eski Başbakanı Dries Van Agt, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun Filistinlilere yönelik işlediği savaş suçları nedeniyle yargılanması gerektiğini belirtmiş, işgal ve Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerinin savaş suçu olduğunu hatırlatmıştı.

Hollanda'da 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapan Agt, Filistin davasına destek verdiği çalışmalarıyla biliniyor.

Filistin davasına destek veren onlarca kişi, Hollanda'ya gelen Netanyahu'yu protesto için gösteriler düzenlemiş, Netanyahu'nun karşılanmaması ve Uluslararası CezaMahkemesi'nde (UCM) savaş suçundan yargılanması için çağrıda bulunmuştu.