BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Türk usulü bir uçak kaçırma

Adam, sakin bir şekilde yerinden kalktı ve uçağın kokpite(pilotların uçağı yönettiği bölüm) bitişik olan tuvaletine girdi; bir pantolon çıkarıp giyme süresinde tekrar dışarı çıktı; kapıya iki defa vurdu, açık olmasına rağmen içeriden “gel” sesini duymadan girmek istemedi. “Gel” dedi kaptan ve o hostesin müdahalesine fırsat vermeden pilotların yanına daldı:

“Çok iyi jilet atarım, ayrıca belimde mum, pardon dinamit sarılı, uçağı düşürürseniz hep beraber patlarız, dikkatli kullanın, Berlin’e gidiyoruz, ama benzini komşumuzdan alalım ki para yabancıya gitmesin” dedi. Ağlıyordu, “Karım Almanya’da da..”

Pilotlar birbirine şakın ve alışkın bakışlarla baktılar. Kaptan pilot daha önce de böyle bir kaçırılma olayına muhatap olduğu için içinden, “şanssızlık ve dalgınlık” diye geçirdi. Kapıyı yine açık unutmuştu. Zaten annesi de çocukken odaya girip çıktığı zaman kapıyı kapatmadığı için ona “kapısız” derdi.

Bu durum kısa sürede tüm dünyada duyuldu. Ne de olsa iletişim çağıydı. Tak trak tak tak… Ajanslar çalışıyordu, haberler bitmeden önce yorumlar başlamıştı bile.

Ülkemizdeki TV’ler de derhal harekete geçmiş; daha uçak komşu ülkemizin havaalanına inemediği için ekranlardan “necefli uçak” görüntüsü verilmeye başlanmıştı.

Bu arada zaman kaybedilmeden uçakta olduğu anlaşılan eski ve yeni milletvekillerinin eşleriyle bağlantı kurulmuştu. Hanımefendiler, “Milletimiz endişe etmesin, çünkü biz endişe etmiyoruz, onlara kolay kolay bir şey olmaz!” tarzında beyanda bulundular.

*****
“Evvvet sayın izleyiciler, kaçırılan uçağımız komşu havaalanına inmiş bulunuyor. Şu anda telefonumuzun diğer ucunda ‘uçak kaçıma danışmanımız’ var. Ecmal bey, emekli bir terörist olarak , yorumunuz ne? Ne oluyor? Kim oluyor? Neler oluyor?...”

Ayşe Hanım bu kadar karmaşık ve çok sayıda soruyu bir kerede bilseydim okuldan atılmaz ve terörist olmazdım, 'dimi?' Lütfen kafamı karıştırmayın. Yorumuma gelince, adam Arapça konuşuyorsa Arap olabilir, ama İngilizce konuşuyorsa herkes olabilir, hiçbir dil konuşmuyorsa bizdendir. Fakat olaya jilet karışması ‘Müslüm Babacı mı? Ferdici mi?' sorusunu akla getiriyor."

“Anlaşıldı bu kadar traş, pardon jilet, yaaaa, yorum yeter demek istemiştim. Şimdi TV’miz uçakla bağlantı kurmuş bulunuyor. Yolculardan İgnor beyle Kamil konuşacak. Kamil bey buyrun söz küçüğün. Kamil! Kaamiil!”

“Haa, evet sayın seyirciler telefonumuzun diğer ucunda savaş muhabirimiz Barış… Değil mi? Kim.... Haaaa! İgnor bey var. İgnor, orada durum ne?”

“Valla iyi, içki ve yemek servisi fena değildi.”

“Nasıl olur hep soğuk et veriyorlar. Neyse, korku var mı, korku? Korsandan ne haber?”

“Kardeşim demirden korkan uçağa binmez. Korsanımıza gelince, uçakta çalınan aşk şarkılarından sonra kafayı yedi bence. Halbuki yol boyunca halim selim yerinde oturuyordu. Yaşadığım bütün acıları onunla paylaşıyordum.”

“Nerede oturuyordu? Yani kaç numarada?”

“Davın Sitirit 10 numara.”

“Anlaşıldı kalkıp oraya doğru yürür müsünüz? Nasıl bir koltuk acaba?”

“Yürüyemem.”

“Durum çok kritik olmalı. Neden çok mu riskli?”

“Yooo! 9 numarada oturuyorum.”

*****
“’Bizim TV’ herkese fark atmış bulunuyor. Orada bulunan milletvekilimizle bağlantı kurduk. Sayın vekilim, şu anda ne yapıyorsunuz?”

“Oturuyoruz.”

“Herkes oturuyor mu?”

“Kısmen spor yapanlar, kısmen de koridorda uyuyanlar var.”

Korsan ne yapıyor? Siz önde ve ona yakın olmalısınız.”

“Ben liderimden başka kimseye yakın değilim, yanlış yoruma gerek yok. Ancak korsanla konuştum, o da liderimize bağlı, liderimiz onunla konuşacak, olmazsa operasyon yapılacak, henüz etrafta güvenlik güçleri yoksa da gelecek, orta alt kapak açılarak içeri girecekler. Neyse, daha fazla açıklama yapamam, Korsan bana dışarıdaki arkadaşlarından bilgi aldığını söyledi.”

“Son bir soru efendim; uçakta bulunan herkes oturuyor mu?”

“Taktınız ha, daha fazla açıklama yapmam, içerideki vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atabileceği için doğru olmaz. Telefonu kapatmak zorundayım, sağ tarafta karaltılar yaklaşmaya başladı; operasyon başlıyor galiba, koltuğun altına siper almalıyım.”