BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Türk tenisi zirveye taşınıyor

Taç Spor Kulübü'nün Başarılı Sporcusu Marsel İlhan, zirveye adım adım ilerliyor.

Abone ol

Taç Spor Kulübü' nün Başarılı Sporcusu ve Türk Tenisinin En Başarılı Erkek Tenisçisi Milli Sporcu Marsel İlhan Türk Tenisini Hızla Zirveye Taşıyor ..!

1 - 7 Ekim tarihlerinde İspanya'nın Cordoba şehrinde düzenlenen 15 bin dolar ödüllü, ATP F37 Futures Tenis Turnuvasında şampiyon oldu.

İspanya'daki Future turnuvasına 4 numaralı seribaşı olarak katılan, şu anda ATP klasmanında 401'inci sırada yer alan sporcumuz Marsel İlhan, İspanya -Cordoba'da ilk turda evsahibi rakibi Pablo Martin Adalia'yı 7-6(5) ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek ikinci tura yükselmişti. İkinci turda rakibi yine bir İspanyol'du Carlos Gonzalez De Cueto'yu da ilk sette rahat bir skorla 6-1, ikinci sette de 7-5 ile yenerek çeyrek finale çıkan başarılı tenisçimiz Marsel İlhan, RUS Artem Sitak'ı 6-2 6-3 setlerle 2-0 yenerek yarı finale çıktı.

Ardından, 3 ay önce Enka Futures yarı finalinde 6-3  7-6 kaybettiği Fransız ATP 603 nolu Walter Ludovic ile karşılaştı. Rakibini tanımanın verdiği avantaj ve güçlü forehandleriyle 7-6 (5)  6-2 yenerek finale yükseldi.

Bugün oynanan final maçında ise, ATP Klasmanında 313. sırada bulunan İspanyol Jaen Lopez'i 6-3 6-3 yenerek yeni bir başarıya daha imza attı.

Bu başarısı ile, başta kendisine maddi ve manevi destekte bulunan Taç Spor Kulübü Başkanı Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Mahmut Naibi'ye, Marsel'i her zaman örnek sporcu olarak gösteren Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Azmi Kumova'ya ve Tüm Tenis Camiasına yaşattı gururdan dolayı kendisini ve antrenörü Can Üner'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.