BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Türk Telekom'dan Mardin çıkarması

Türk Telekom, aylık olağan bölge toplantısını bu kez Mardin’de gerçekleştirdi. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde hizmet ve satış ağını yöneten 12 Bölge Müdürü Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç’ın başkanlığında Mardin’de bir araya geldi.

Abone ol

Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç , değişmeyen bir Türk Telekom geleneği olan Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştırmak misyonu ile 81 ilde fiber dönüşümü gerçekleştirerek en yaygın fiber altyapısını sunduklarını ifade ederek, “Teknolojik altyapımızı hayatın her alanına dokunan çözümlerle destekleyerek, Türkiye'nin dijital yaşam dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefi bölgesel büyüme ve mükemmel hizmet anlayışı ile tamamlayacağız” dedi.

3D VİZYONU

Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıç, Türk Telekom’un yeni döneme “3D vizyonu” (dijital yaşam dönüşümü, değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri ve dünyaya açılım ve bölgesel büyüme) hedefi ile yola çıktığını söyledi. “Bu hedefle teknolojik altyapımızı hayatın her alanına dokunan çözümler le destekleyerek, Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefi bölgesel büyüme ve mükemmel hizmet anlayışı ile tamamlayacağız” diye konuşan Kılıç, bu hedefle Türk Telekom’un 170 yıllık tecrübesiyle adım adım örerek tüm şehirleri birleştiren dev bir fiber altyapısı oluşturduğunu ifade etti. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Türk Telekom'un bilgi toplumu olma yolunda üzerine düşeni yerine getireceğini ifade eden Kılıç, hizmet kalitesini artırabilmek için de özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORUZ

Türkiye’yi layık olduğu çağdaş haberleşme altyapısına ve fiber teknolojisine kavuşturan Türk Telekom’un fiber hizmeti 81 ilde internet üzerinden son kullanıcılara ulaştırdığını ifade eden Haktan Kılıç, “Geçen yıldan bu yana Mardin’de halen 3 bin 500’ün üzerinde hane ve işyerine dünyadaki en son iletişim teknolojisi fiberi sunduk” dedi. “Türkiye'nin teknolojik altyapısını sağlayan şirket olarak geleceği biz şekillendirmek istiyoruz” diyen Kılıç, “Eğitimde, sağlıkta, eğlence ve enerji alanları dahil olmak üzere birçok alanda değer katacak teknolojilerin geliştirilmesinde öncülük edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haktan Kılıç, merkezi Diyarbakır olan Doğu 2 Bölgesi’nde Şanlıurfa, Elazığ, Mardin, Adıyaman, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde 2012 yılında 12 bin kilometreden fazla fiber döşendiğini belirtti.

a.20130503224800.jpg

MARDİN'E YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Haktan Kılıç, 2012 yılı içerisinde Türk Telekom’un Mardin ili genelinde altyapı ve onarım çalışmaları ile kentsel dönüşüm çalışmalarını aktardı:

“Bölgede yaptığımız yatırımlar özellikle Mardin’in önemli yerleri olan Nusaybin, Midyat, Derik, Yeşilli ve Dargeçit ilçe merkezlerine gerçekleştirilmiştir. 2013 yılı içerisinde Fatih Projesi kapsamında Mardin’de onlarca okula valilik ve kaymakamlıkların talebiyle önemli hizmetler götürdük. Mardin merkezinde altyapı ve fiber dönüşüm çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Hizmet kalitesinin artırılması için 2012 yılında Mardin’de 100 kilometrenin üzerinde fiber optik kablo çektik. Mardin kentinin UNESCO Dünya Kültür Mirası adaylığı için Mardin Valiliği’nce kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan altyapı çalışmalarına paralel olarak tarihi bölgelerde görüntü kirliliği oluşturan havai kablolarımızın yeraltına alınması için çalışmalar yürüttük.”

KABLO HIRSIZLIĞINA ALARMLI ÇÖZÜM

Türk Telekom’un kablo hırsızlığına karşı da mücadele etmek durumunda olduğunu ifade eden Kılıç, “Bakır kablo hırsızlıklarının önlenmesi amacı ile il ve ilçe merkezlerinde alarm devreleri kurulmuş, menhol kapakları kaynak yapılmış ve güvenlik birimleri ile koordineli çalışılarak hırsızlıkların önlenmesi yoluna gidilmiştir” şeklinde konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK

Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç , Türk Telekom’un Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mardin’de de sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini ve bu çerçevede Mardin Diyarbakır yolu üzeri 10. Yıl Hatıra Ormanı oluşturduğunu, ayrıca Artuklu Üniversitesi kampus alanı içerisinde de ağaçlandırma çalışması yürüttüğünü belirtti.

Kılıç, Türk Telekom ’un Mardin il merkezi ile 9 ilçe merkezinde valilik ve kaymakamlıklar tarafından belirlenen yerlere bilgisayar ve yazıcıları hazır internet evleri kurduğunu, bunun dışında da Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli olarak okullarda öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanılmak üzere TT-Vitamin uygulaması başlatıldığını ifade etti.

Toplantıda, merkezleri İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Trabzon ve Samsun’da bulunan Türk Telekom’un tüm bölge müdürleri hazır bulundu.