BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türk Telekom hiçbir yere gitmiyor

İstanbul'a taşınacağı sürekli gündeme gelen Türk Telekom, tercihini Başkent'ten yana yaptı.

Abone ol

Özelleşmesinin ardından İstanbul'a taşınacağı iddiaları sürekli gündemde olan Türk Telekom tercihini Başkent'ten yana kullandı. Telekom, Ankara'ya 30 katlı, 176 metre yükseklikte bir gökdelen inşa edecek. Binanın maliyeti 100 milyon lirayı bulacak.

Türk Telekom halen Ankara'da bulunan birimlerini tek bir binada toplayacak gökdelen projesi için düğmeye bastı. 81 ilde yürüttüğü emlak projeleri kapsamında, atıl olan binaları elden çıkaran Türk Telekom, ya yeni binalar alıyor ya da sıfırdan inşa ediyor.

Telekom'un Ankara'da inşa edeceği gökdelen, Aydılıkevler'deki genel müdürlük kompleksi içinde yer alacak. Kompleks içindeki 5 farklı bina Ankara'nın en yüksek yapısı olan bu yerde toplanacak. Binanın her katında bahçe olacak. Telekom çalışanları yeşil bahçeleri görerek çalışacak.

ÇEVRE DOSTU AKILLI BİNA

Türk Telekom'un binası kendi enerjisini büyük ölçüde güneş, rüzgâr, yağmur ve topraktan alacağı enerjiyle üretecek. Bu ay temeli atılması planlanan bina 176 metre yüksekliği ile Ankara'nın sembol yapılarından olacak.

Tam bir teknoloji harikası olarak inşa edilecek bina, teknoloji tabanlı sistemler ile yönetilecek ve akıllı bina konseptiyle çalışacak. Telekomun, Ankara'ya yapacağı teknolojik dev bina ile gayrimenkule yaptığı yatırım tutarı 600 milyon TL'ye çıkacak.