BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Türk Telekom 1 numara oldu

5 ülkeden 280’den fazla şirketin katıldığı yarışmada, Türk Telekom’un 2011 yılı interaktif faaliyet raporu telekomünikasyon sektörünün en iyi interaktif faaliyet raporu seçildi.

Abone ol

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve yatırımcı ilişkileri alanında dünyanın önde gelen ödül programlarından birisi olan IR Global Rankings En İyiler” sıralamasında dünya çapında önemli bir başarıya imza attı. 45 ülkeden 280’den fazla şirketin katıldığı yarışmada, Türk Telekom’un 2011 yılı interaktif faaliyet raporu telekomünikasyon sektörünün en iyi interaktif faaliyet raporu seçildi.

Sıralama, alanında dünyanın en kapsamlı ve tanınmış derecelendirme sistemlerinden birisi olan IR Global Rankings kapsamında, alanında uzman kişilerden oluşan bir ekip tarafından teknik bir değerlendirme sonucunda belirlendi. Türk Telekom aynı zamanda Finansal ve Operasyonel Verilerin Açıklanması dalında da Avrupa’nın en iyisi olarak derecelendirildi.

Bu ödüllere başvuran şirketler bölge bazında değerlendiriliyor ve derecelendiriliyor. Değerlendirme metodolojisi ve oylama sonuçları ise Arnold & Porter, KPMG, MZ ve Sodali'den oluşan bağımsız bir komite tarafından denetleniyor. Sıralamaya katılan şirketler Kuzey Amerika, Avrupa, Latin Amerika, Çin ve Büyük Çin Bölgesi ve Hindistan olmak üzere beş ayrı bölgede değerlendiriliyor.

Halka arzından itibaren yatırımcı ilişkileri alanında dünya çapında ödüller almaya devam eden Türk Telekom, önceki yıllarda yine IR Global Rankings sıralamasında” En İyi Yatırımcı İlişkileri Web Sitesi” ve “Finansal ve Operasyonel Verilerin Açıklanması” ödülünü almıştı. IR Global Rankings ödülleri aynı zamanda kendi alanında dünyanın en şeffaf ve bağımsız organizasyonlarından birisi olarak tanınıyor.